Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 τι μεσημέρι δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια. Αφορμή αποτέλεσε ο τραυματισμός με μαχαίρι υπαλλήλου από κατηγορούμενο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδίκασε την απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος, εξέφρασε επίσης τη βαθιά λύπη τους την επίθεση, συμπληρώνοντας:


«Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού όλοι θυμόμαστε, μεταξύ πολλών άλλων, τόσο τη δολοφονία συμπολίτη μας και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη πριν από ένα χρόνο, στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και την πρόσφατη τρομοκρατική απόπειρα που σημειώθηκε στο κτίριο 6 του δικαστηρίου».

Παρόμοια γεγονότα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στους χώρους των δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς- δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες».
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: