Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την αυριανή πανεργατική απεργία προπαγάνδισαν με τη σημερινή τους συγκέντρωση έξω από τα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και η πενταμελής επιτροπή του ΕΙΝΑΠ. Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα του «Ευαγγελισμού» που εξουθενώνουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς.


Κατήγγειλαν τη δραματική έλλειψη προσωπικού, σημειώνοντας ότι οι συγχωνεύσεις δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, απλώς κατάφεραν να καταργήσουν πάνω από 120 κλίνες. Την εντατικοποίηση και τη μεγάλη αύξηση του όγκου εργασίας η οποία θα επιδεινωθεί με την κατάργηση των ήδη ελλιπέστατων και υποβαθμισμένων δημόσιων δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της απαξίωσης πολλών νοσοκομείων. Τις απαράδεκτες, από άποψη υγείας και ασφάλειας, συνθήκες εργασίας (βλ. χημειοθεραπείες, ιοντίζουσα ακτινοβολία, έξαρση νοσημάτων φθοράς, εργασιακή εξουθένωση κ.ο.κ.) και την ίδια ώρα, σε παράβαση των σχετικών νόμων, οι διοικήσεις δεν συγκροτούν -ως όφειλαν- Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν και τις απαράδεκτες συνθήκες για τους ασθενείς με τις πολλές ώρες αναμονής στα επείγοντα, τα ράντζα στους διαδρόμους, συνθήκες που όλο και χειροτερεύουν.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του «Ευαγγελισμού» είναι λιγότερος από 50% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια και, επιπλέον, διευρύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο «δημόσιο» νοσοκομείο σε όλους τους τομείς και όλους τους κλάδους.

Την ίδια ώρα τα άγρια χαράτσια στους ασθενείς (5ευρω, 25ευρω, αύξηση της συμμετοχής σε νοσήλια) κάνουν αφόρητη την κατάσταση.

Οι υγειονομικοί κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να αντιπαλέψουν από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ. Να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην αυριανή 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: