Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Για εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ σχετικά με την αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Τα ίδια στελέχη μιλούν για ένα σκληρό πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι δεν διστάζουν ενώ έχουν σκοτώσει να δώσουν και χαριστική βολή.
Κάποια βλέπουν κοινά στοιχεία με τα χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών, η οποία δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν αποκλείουν ωστόσο πίσω απο τις χθεσινές δολοφονίες να κρύβεται οποιαδήποτε οργάνωση.
Τον γρίφο της επίθεσης έχει κληθεί να λύσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ταυτότητα της οργάνωσης.
Στα χέρια της βρίσκεται βίντεο απο τις κάμερες της εισόδου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το οποίο μελετάται καρέ καρέ.
Άγνωστο, πάντως, παραμένει αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες διέφυγαν από Αττική Οδό ώστε να μην συναντήσουν κίνηση και να κινηθούν γρήγορα.
Εξετάζεται επίσης αν υπάρχει οπτικό υλικό από την Αττική Οδό καθώς σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο κόμβος εισόδου στην Αττική Οδό.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης βρέθηκε ύποπτη μοτοσικλέτα και διερευνάται η τυχόν σχέση της με την υπόθεση.
Πληροφορίες θέλουν η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες να είναι μάρκας Honda μοντέλο Varandero.
«Καθαρό» το όπλο
Εν τω μεταξύ, «καθαρό» είναι, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι κάλυκες -12 στο σύνολο- που περισυνελέγησαν από τον τόπο του συμβάντος προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava διαμετρήματος 9 mm, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με την αστυνομία,  τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών -ο 22χρονος Αργύρης Καπελώνης και ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης- και και σοβαρά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται.
Στο σημείο της επίθεσης μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
http://www.naftemporiki.gr/story/724004

ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: