Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΡΟΥΧΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ, ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΚΑΨΟΝΙΑ ΟΜΩΣ....‏

Για μια ακόμη φορά η στήλη του ΟΔΗΓΗΤΗ «στο Τάκο» βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του ελληνικού στρατού και αποδεικνύει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των συναγωνιστών και παρουσιάζουμε την αγωνιστική τους προσπάθεια, τονίζοντας την συμβολή τους στην υπεράσπιση των κοινών μας δικαιωμάτων ως Φαντάροι-Πολίτες με Στολή.

Νέοι Στρατευμένοι


 «Η μαμά – πατρίδα φροντίζει για όλα»
Στο «Ενημερωτικό Φυλλάδιο Στρατευσίμου» της Διεύθυνσης Στρατολογικού του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται πως «Για όλα όσα χρειάζεσαι φροντίζουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις». Ακριβώς αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στρατευμένοι. Ρούχα σε διαφορετικά μεγέθη, έλλειψη βασικών ειδών ένδυσης κτλ.
Ο Μπάμπης σημειώνει πως «σ’ αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο κάνουν μειωμένη θητεία δίνουν λιγότερα είδη ένδυσης». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στη Θήβα χορηγήθηκαν στους φαντάρους μόνο 1 ή 2 μακό (επενδύσεις) για να φορούν κάτω από το χιτώνιο. Ετσι οι φαντάροι αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη από την πρώτη τους έξοδο: «Πήγα να αγοράσω επενδύσεις από το Μοναστηράκι και εκεί πέτυχα αξιωματικό που αγόρασε και εκείνος» λέει ο Μπάμπης.
Καθαριότητα μετ’ εμποδίων και πληρωμής!
Βασικό πρόβλημα των στρατοπέδων είναι η καθαριότητα. Ο Γιώργος μας λέει πώς οι θάλαμοι παραμένουν καθαροί επειδή φροντίζουν γι΄ αυτό οι ίδιοι οι φαντάροι. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Θήβα όπου όπως μας μεταφέρει ο Μπάμπης: «Δεν μας παρέχουν ούτε καθαριστικά, ούτε μέτρα προφύλαξης. Χαρτί τουαλέτας δεν υπάρχει πουθενά! Πολλά παιδιά ζητήσανε να τους φέρουν είδη καθαρισμού στο επισκεπτήριο». Η απάντηση της διοίκησης στα πρώτα παράπονα των φαντάρων «Παιδιά, νεράκι».
«Το πιο δυνατό καθαριστικό που μας έδωσαν είναι γυαλιστικό πατωμάτων!» συνεχίζει ο Μπάμπης. Αλλο ένα είδος που δεν παρέχει λοιπόν η «μαμά» είναι τα καθαριστικά αλλά και τα υπόλοιπα σύνεργα καθαρισμού όπως σκούπες, σφουγγαρίστρες κτλ. «Πολλές φορές χρησιμοποιούμε την ίδια σφουγγαρίστρα στην τουαλέτα και τους κοινόχρηστους χώρους.»
Παράλληλα, οι φαντάροι εξωθούνται για να λύσουν αυτά τα προβλήματα να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη ξοδεύοντας τον.. αστρονομικό μισθό των 8,62 €! «Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να πλύνεις έστω στο χέρι κάποιο ρούχο. Μας λένε στην έξοδό μας να πάμε σε πλυντήριο να πληρώσουμε.»
Τα προβλήματα στη Θήβα δεν σταματούν εδώ, όσον αφορά την καθαριότητα. «Κανείς δεν κοιμάται στο κρεβάτι του» λέει ο Μπάμπης «Οι κουβέρτες είναι σε άθλια κατάσταση, μέσα στη σκόνη. Ετσι απλώνουμε sleeping – bag πάνω στο κρεβάτι»

Εθνικισμός αντί ελεύθερου χρόνου
Το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου είναι από τα κομβικά ζητήματα της στρατιωτικής ζωής. Δεν φτάνει που οι αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές είναι ανύπαρκτες ή εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους, οι φαντάροι βιώνουν και ατέλειωτο τρέξιμο. Ο Γιώργος μας λέει πως «Μας πιέζουν ακόμα και να τρώμε γρήγορα» ενώ κατά την είσοδο των νεοσύλλεκτων στο στρατόπεδο εκτός από τα κινητά, τους πήραν και τα mp3-players «Είχα την αίσθηση πως σε αποκόβουν εντελώς από τον έξω κόσμο» προσθέτει.
Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ορισμένοι προσπαθούν να τον γεμίσουν με εθνικισμό και  καψώνια. Ετσι στο Μάλεμε, βάζουν τους φαντάρους να κάνουν σβούρες γύρω από τον εαυτό τους «μεταβολή» ξανά και ξανά ενώ τα άσματα για τη Πόλη, τη Μακεδονία και το «τουρκικό και σκοπιανό» αίμα έχουν την τιμητική τους. Στη Θήβα, όπου χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί εξέφρασαν τα «τουρκοφαγικά τους αισθήματα» από νωρίς. 
642 ΜΠΚΤΠ – Προβατώνας Εβρου
«Αν θέλετε να περάσετε καλά στα σκηνάκια, αγοράστε τα δικά σας πράγματα». Τάδε έφη λοχαγός προς τους φαντάρους πριν την άσκηση. Κατά τα άλλα η υπηρεσία «παρέχει ό,τι χρειάζεται». Σ’ αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνεται καν αρκετό φαγητό!! Ετσι εν έτει 2007, υπάρχουν φαντάροι που πεινάνε! Ούτε λόγο δεν κάνουμε βέβαια για άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως νάιλον για τα σκηνάκια κλπ. Δεν περισσεύουν βλέπεις για να ζήσει αξιοπρεπώς ο φαντάρος ενώ φτάνουν για δαπάνες για το ΝΑΤΟ και το μισθοφορικό στρατό.
642 ΜΠΚΤΠ – Προβατώνας
Εβρου (2)
Παρουσιάστηκαν έντονα φαινόμενα ρατσισμού στην ίδια μονάδα ενάντια σε παλιννοστούντες απ’ τη Ρωσία και σε Αλβανούς. Πρωταγωνιστές ήταν ΕΠΟΠ δεκανείς που έβριζαν «Ρωσοπόντιους και Αλβανούς που έχουμε γεμίσει…». Η άμεση αντίδραση και διαμαρτυρία τόσο των συγκεκριμένων φαντάρων αλλά και των συναδέλφων τους, ανάγκασε τους συγκεκριμένους δεκανείς να ζητήσουν συγγνώμη.


ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com


ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: