Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»: ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ», ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΣΘΕΝΩΝ»

Το πρώην νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» του οποίου λειτουργούν ορισμένα εξωτερικά ιατρεία μέχρι το μεσημέρι - επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε πως «το νοσοκομείο και η κλινική ξεκινούν τη λειτουργία τους (...) ποτέ δεν ήταν στα σχέδια του υπουργείου Υγείας το κλείσιμο αυτού του νοσοκομείου, το οποίο με τα σχέδια που έχουμε καθ' οδόν, θα αναβαθμιστεί».


Στην πραγματικότητα η παθολογική - ηπατολογική κλινική που σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας, μπορεί να λειτουργήσει μόνο «στα χαρτιά», καθώς θα μεταφερθούν 5 παθολόγοι και 5 ειδικευόμενοι από το κρατικό Νίκαιας, όπως και μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς άλλες απαραίτητες ειδικότητες. Όσο για το νοσοκομείο, όχι μόνο δεν αναβαθμίζεται αλλά από τους 395 εργαζόμενους έχουν απομείνει 50, από τα 148 κρεβάτια, θα λειτουργήσουν μόλις τα 28 της κλινικής.

Σε απόφαση της η γενική συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» για το παθολογικό - ηπατολογικό τμήμα σημειώνει ότι «δεν έχει οργανωθεί καμιά υποστήριξη από άλλες ειδικότητες που να εδρεύει στον ίδιο χώρο. Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται εκεί δεν θα έχουν άμεση αντιμετώπιση σε περίπτωση που συμβούν διαφόρων ειδών επιπλοκές ή οξεία περιστατικά όπως οξέα καρδιολογικά επεισόδια, ανακοπές, αιμορραγίες πεπτικού, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ. Βάσει των αποφάσεων που έχουν κυκλοφορήσει, σε τέτοιες περιπτώσεις είτε οι ασθενείς είτε οι εφημερεύοντες ιατροί του ΓΝ Νικαίας θα πρέπει να εφεύρουν τρόπους για να διακτινίζονται σε χρόνο μηδέν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο».

Το επιστημονικό συμβούλιο, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και οι συμμετέχοντες Διευθυντές Τομέων του ΓΝ Νίκαιας με έγγραφό τους στον Εισαγγελέα, «επισημαίνουν τους μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και ομόφωνα ζητούν την άμεση ανάκληση του ως άνω εγγράφου».

http://www.902.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: