Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ-ΦΩΤΟ ΣΟΚ

 Αψογη στοίχιση, χωρίς να ξεφεύγει ούτε χιλιοστό, απόλυτος συγχρονισμός, το βλέμμα και οι κοφτές κινήσεις είναι η εικόνα που συνθέτει μία παρέλαση του κινεζικού στρατού.
Προετοιμασία-βασανιστήριο στον κινεζικό στρατό για τις παρελάσεις
Για να δημιουργηθεί, ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα, οι στρατιώτες μάλλον δεινοπαθούν κάτω από το βάρος της πολύ σκληρής προετοιμασίας, που αγγίζει τα όρια του βασανιστηρίου και δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές.

Η ακριβής και άψογη στοίχιση πετυχαίνεται τοποθετώντας όρθιους τους στρατιώτες με στερεωμένα σχοινάκια που παίζουν το ρόλο ενός αόρατου τοίχου.
Ακόμη στέκονται για πολλές ώρες, που κυμαίνονται από 6 έως 8, με το ένα πόδι σηκωμένο μέχρι να πετύχουν το απόλυτο αποτέλεσμα.
Και φυσικά ο έλεγχος για τη σωστή στάση του σώματος δεν ξεφεύγει από τους εκπαιδευτές.
Το σώμα δεν πρέπει να έχει κλίση, αλλά να στέκεται ευθυτενές.
Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες, για να γίνει αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά σίδερα στην πλάτη και τη μέση των στρατιωτών σε σχήμα σταυρού.
Το κεφάλι επίσης δεν πρέπει να κινείται και για το λόγο αυτό «επιστρατεύονται» ειδικά καρφιά στο λαιμό.
Προετοιμασία-βασανιστήριο στον κινεζικό στρατό για τις παρελάσεις
Οσο για τις καιρικές συνθήκες και το περιβάλλον υπό τις οποίες γίνεται η αυστηρή αυτή προετοιμασία, ούτε λόγος.
Πραγματοποιείται και κάτω από αφόρητη ζέστη και ήλιο, με τις αρβίλες να λιώνουν τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και από τη σκληρή προετοιμασία, αλλά και μέσα στο κρύο και τη βροχή.
Οι στρατιώτες δεν μπορούν να λυγίσουν, ακόμη κι αν στο πρόσωπό τους περπατούν ζωύφια, όπως σφήκες, ενώ ο ύπνος τους είναι ελάχιστος.
Και όλα αυτά για να επιτευχθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα, μοιάζοντας με ζωγραφικό πίνακα, καρτ ποστάλ ή ένα πολύ καλό photoshop.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: