Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στα τεράστια προβλήματα που βιώνουν τα σωματεία του Ειδικού Αθλητισμού, ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρεται με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία (ΑΣΑΜΕΑ) «Κεραυνός». Όπως σημειώνει, ο Ειδικός Αθλητισμός βιώνει τις συνέπειες μιας πολιτικής απαξίωσης και κοροϊδίας. Νομοθετημένες διατάξεις για την προστασία του Ειδικού Αθλητισμού, για τη χρηματοδότησή του παραβιάζονται, με αποτέλεσμα σήμερα τα σωματεία να καταδικάζονται σε οικονομική ασφυξία, υπολειτουργία ή κλείσιμο.


Το 2009 τα σωματεία δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ από την τακτική επιχορήγηση, ενώ τα επόμενα χρόνια έως και σήμερα πήραν ένα ποσό που «βαφτιζόταν» το 50% της επιχορήγησης, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε το 20%. Στον τομέα της υποδομής αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Ειδικός Αθλητισμός βρίσκεται πίσω και από το 2004 αφού μια σειρά αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν αξιοποιηθεί, δεν έχουν φτιαχτεί ως σύγχρονα αθλητικά κέντρα για την ανάπτυξη του Ειδικού Αθλητισμού, αντίθετα εγκαταλείπονται ή χαρίζονται σε ιδιώτες.

Ζητούν στήριξη του Ειδικού Αθλητισμού

Στην επιστολή του το ΑΣΑΜΕΑ «Κεραυνός» τονίζει ότι στόχος του είναι η χειραφέτηση των αναπήρων, η συμμετοχή και η δράση τους μέσα από τους αγώνες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και μέσα από τον αθλητισμό. «Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να αυτοκτονήσουμε, έχουμε διαλέξει το δρόμο του αγώνα. Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν,το δικαίωμα στην άθληση, στη μόρφωση, στην ίδια τη ζωή», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους και αναφέρουν τα κυριότερα αιτήματά τους που είναι:

- Να δοθεί ολόκληρη η επιχορήγηση του 2013 χωρίς καμία περικοπή.

- Άμεσα το υπουργείο Αθλητισμού να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία αθλητικών κέντρων για τη φιλοξενία σειράς αθλημάτων που καλύπτουν διάφορες αναπηρίες (goalball, ποδόσφαιρο 5X5 τυφλών, boccia, στίβο, κολύμβηση κλπ.).

- Να δοθούν στα σωματεία τα 200.000 ευρώ που παράνομα κόπηκαν από το υπουργείο Υγείας.

- Παραχώρηση ή άδεια χρήσης ενός από τα τέσσερα βαν που βρίσκονται στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το σωματείο μας, για τη μεταφορά των αθλητών μας.

- Άμεσα ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού. http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: