Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Έφοδο στα γραφεία της εφημερίδας Αλ Ράι, στο Αμάν, πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι της οποίας συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, μπαίνοντας στο χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ. Της εφημερίδας. Στην ημερήσια διάταξη ήταν η λήψη μέτρων, ώστε να τερματιστούν οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και για κρούσματα διαφθοράς, οι οποίες διαρκούν επί έναν μήνα.


Σαν μέσω πίεσης, οι εργαζόμενοι απείλησαν να μποϊκοτάρουν τις ειδήσεις οι οποίες αφορούν τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του χασεμιτικού βασιλείου, τον Αμπντάλα Ενσούρ, εάν η διεύθυνσή της αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Μαζί με την Αλ Ράι, είναι και η αγγλόφωνη εφημερίδα The Jordan Times. Πρόκειται για εφημερίδες υπό κρατική ιδιοκτησία, αφού ανήκουν το Ίδρυμα Τύπου της Ιορδανίας, το οποίο ανήκει εμμέσως στην κυβέρνηση μέσω της Εταιρείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πάντως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αφού το βράδυ της Τετάρτης διέκοψαν την κίνηση των αυτοκινήτων, μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας.Η Ιορδανία βρίσκεται στην 134η θέση μεταξύ των 179 κρατών στην κατάταξη της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου.


Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: