Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Δεν είναι δυνατή τώρα μια πολιτική διαπραγμάτευση που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές για το σύνολο του προβλήματος», επισημαίνει με άρθρο του στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


Αναλύοντας τη βασική του εκτίμηση, ο Κώστας Σημίτης προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με αέναη λήψη σκληρών μέτρων, κάνοντας λόγο για «θέσπιση των λεγόμενων συμβατικών πλαισίων, ένα είδος μνημονίων που θα συνάπτονται μεταξύ κρατών-μελών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Ένωση θα χρηματοδοτεί κυρίως τις χώρες που θα προχωρούν τις συμφωνούμενες μεταρρυθμίσεις. Για να αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα θα εφαρμοστεί εν τω μεταξύ πιθανότατα μια τακτική καθυστερήσεων, επιμονής σε πλήρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας και ενδιάμεσων λύσεων».

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στις θέσεις πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα, σημειώνοντας ότι «ορισμένα ελληνικά πολιτικά κόμματα θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μονόπλευρη αποδέσμευση της χώρας από τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωζώνη και με καταγγελία των δανειακών συμβάσεων. Ταυτόχρονα αφήνουν ανοιχτό το θέμα της παραμονής στην Ευρωζώνη. Η άποψη αυτή είναι εξωπραγματική».

Τέλος, ο Κώστας Σημίτης, εμφανιζόμενος ως βασικός θεματοφύλακας των συμφερόντων της ΕΕ και του κεφαλαίου, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η μόνη δυνατή για την Ελλάδα στρατηγική είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας».
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: