Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Της Nina Adam

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Η εύρωστη αγορά εργασίας της Γερμανίας, εμφάνισε σημάδια έντασης το Νοέμβριο, καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και η καταγεγραμμένη ζήτηση για εργασία υποχώρησε.


Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας το Νοέμβριο διαμορφώθηκαν 10.000 υψηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν λαμβάνονται υπόψη οι εποχικές αλλαγές, αφήνοντας τον εποχιακά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας αμετάβλητο στο 6,9%, κοντά σε ιστορικό χαμηλό, ανέφερε η υπηρεσία εργασίας της Γερμανίας, ΒΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, είχαν προβλέψει ότι η ανεργία θα αυξανόταν μόλις κατά 3.500.

Οι προοπτικές της αγοράς εργασίας σκιάζονται επίσης από την προοπτική η νέα γερμανική κυβέρνηση να καθιερώσει έναν εθνικό κατώτατο μισθό –με λίγες, παροδικές εξαιρέσεις- και να καταστήσει πιο αυστηρούς τους κανόνες στην αγορά εργασίας. Ορισμένοι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων, ιδιαίτερα σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία εργασίας δήλωσε ότι 55.000 άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς δουλειά το Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους. Σε μια άλλη ένδειξη αποδυνάμωσης της αγοράς εργασίας, η καταγεγραμμένη ζήτηση για την ανεργία υποχώρησε, με τις συνολικές θέσεις να υποχωρούν κατά 20.000 σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012, στις 431.000.

Αλλά συνολικά η αγορά εργασίας στη Γερμανία παρέμεινε ισχυρή σε σχέση με πολλές από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Ο εναρμονισμένος δείκτης ανεργίας, ήταν αμετάβλητος στο 5,2% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, η ανεργία στην ευρωζώνη αναμένεται να έχει παραμείνει στο 12,2% τον Οκτώβριο.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: