Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ... “GADGETS” 8 ΣΤΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ

Νέα μελέτη καταδεικνύει την καταστροφική επίδραση από την υπερβολική χρήση i - gadgets όπως tablets, παιχνιδομηχανές και smartphones σε παιδιά και εφήβους.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, 8 στα 10 παιδιά υποφέρουν από πόνους στην πλάτη ή τα χέρια τους οποίους δημιουργούν τα λεγόμενα i - syndromes.
Συγκεκριμένα, το 64% των μαθητών γυμνασίου και το 77% των μαθητών δημοτικού βρέθηκαν να υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους, που σχετίζονται με τα i - syndromes, σε μελέτη του Πανεπιστημίου Abertwe Bro Morgannwg.

Το χειρότερο είναι πως το 90% των παιδιών δεν έχει ποτέ εξομολογηθεί στους γονείς του ότι αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.
Όπως επισημαίνει ο φυσικοθεραπευτής και θεραπευτής Bowtech, Τάσος Τερζόπουλος, η σπονδυλική στήλη μέχρι την ηλικία των 18 ετών βρίσκεται στην ανάπτυξη και η άνιση άσκηση φορτίων δημιουργεί στρεβλώσεις που οδηγούν στην πρόωρη γήρανσή της.
"Όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν με τις ώρες αυτές τις συσκευές κάνουν κακό στον σκελετό τους. Για να αντιληφθείτε την επιβάρυνση σκεφτείτε ότι κτίζετε ορόφους σε ένα κτίριο χωρίς να έχετε ολοκληρώσει τα θεμέλιά του" υποστήριξε.
Σαν να μην έφταναν τα i - syndromes, τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόσθετες διαταραχές όταν έχουν κινητό τηλέφωνο, παιχνιδομηχανή, κομπιούτερ, tablet ή τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους.
Και αυτό γιατί ξενυχτούν παίζοντας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά, απώλεια έστω και μίας ώρας βραδινού ύπνου προκαλεί δυσκολία στη συγκέντρωση, υπερκινητικότητα και μαθησιακές δυσκολίες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: