Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GOOGLE ΑΠΟ ΤΟΝ ROCKSTAR

Μήνυση στην Google, στην Samsung Electronics, στην HTC, στην Huawei και σε 3 ακόμα εταιρίες, πραγματοποίησε ο όμιλος Rockstar με αφορμή κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας της χρεοκοπημένης εταιρίας παραγωγής εξοπλισμού για τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ Nortel.


Ο όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του χιλιάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας της πρώην Nortel και σχημάτισε την Πέμπτη μια πλειάδα μηνύσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας εναντίον εταιριών που είναι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως η Google. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rockstar νίκησε την Google στην δημοπρασία που έγινε για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Nortel όταν χρεοκόπησε.

Ιδιοκτήτες του ομίλου  Rockstar  που αγόρασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Nortel για 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η  Apple,η Microsoft,η Blackberry , η Ericsson και η Sony. Ο όμιλος ισχυρίστηκε παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Τέξας.

Η Google κατηγορείται για παραβίαση επτά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τα διπλώματα καλύπτουν τεχνολογικά πεδία που βοηθούν την σύνδεση των όρων αναζήτησης με σχετικές διαφημίσεις.

Η Samsung, η Huawei και η HTC κατασκευάζουν τηλέφωνα που λειτουργούν με το Android της Google ως σύστημα λειτουργίας, το οποίο ανταγωνίζεται πάρα πολύ τα αντίστοιχα προϊόντα της Apple και της Microsoft.

Ο Rockstar στην μύνησή του δηλώνει πως «παρόλο που έχασε στην προσπάθειά της να αποκτήσει τα διπλώματα ευρεσυτεχνίας σε δημοπρασία, η Google έχει κάνει παραβιάσεις και συνεχίζει να κάνει παραβιάσεις. Ο όμιλος επιδιώκει αυξημένη αποζημίωση εναντίον της Google, γιατί όπως ισχυρίζεται η παραβίαση που πραγματοποιείται είναι ηθελημένη.

Πηγή: theguardian.com  

ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: