Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

O ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ HOT DOC RADIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ELDORADO GOLD

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, Νότης Μηταράκης μίλησε στο HOT DOC Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη για την εμπλοκή του με την Fidelity Fund που είναι μέτοχος της Eldorado Gold όπως αποκάλυψε το περιοδικό Unfollow.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στην χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν, και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity Fund, ένας εκ των βασικών μετόχων της Eldorado gold που δραστηριοποιείται στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow.


Ο κ. Μηταράκης εργαζόταν στον όμιλο από το 2003 και μάλιστα το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα της Ευρώπης. O Nότης Μηταράκης, χαρακτηρίζει ανυπόστατο το δημοσίευμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος εργάστηκε στο παρελθόν σε εταιρεία που ανήκε στην ίδια οικογένεια της Fidelity αλλά όχι σε αυτήν που του καταλογίζει το δημοσίευμα.

Αρνήθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την μεταβίβαση των Μεταλλείων Χρυσού στην Eldorado Gold, παρά το γεγονός ότι Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση αυτή.

Ο υφυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν δύναται να ακυρώσει τις ζημιογόνες συμβάσεις με την Eldorado Gold, τις οποίες κληρονόμησε όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς κανείς δεν θα θελήσει να επενδύσει σε μια χώρα που υπάρχει αστάθεια.



http://www.koutipandoras.gr/46461/o-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-hot-doc-radio-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83.html
ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: