Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος αυτήν την ώρα κορυφώνεται το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση. Κλειστή μία λωρίδα στη λεωφόρο Αμαλίας.
Με στάσεις που πραγματοποίησε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία το «Καραβάνι αλληλεγγύης» των κατοίκων της Χαλκιδικής, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες όλης της χώρας για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιτίθενται σε αυτήν». 















Στις πόλεις από τις οποίες πέρασαν οι κάτοικοι είχαν συναντήσεις με φορείς, προχώρησαν σε ενημέρωση των κατοίκων και διοργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας.
Νωρίτερα οι κάτοικοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ επέδωσαν επιστολή στα κεντρικά γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», στην οποία δηλώνουν ρητά, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου. «Η Ελλάδα δεν είναι ενημερωμένη πλήρως γι' αυτό που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική. Γι' αυτό διοργανώσαμε το καραβάνι», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Ζουμπάς, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
http://www.newsit.gr/

φωτο απο twitter

https://twitter.com/MakisSinodinos
https://twitter.com/katerinaelikaki
https://twitter.com/ptsiaras
https://twitter.com/monahus
https://twitter.com/DemiDi_


ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς πού σηκωθήκαμε από τον καναπέ......