Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 1.676 ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΝΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!

Την απόσταση που χωρίζει την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την Ε.Ε., από τον κόσμο της εργασίας αποκαλύπτουν οι δύο παρακάτω ειδήσεις. Στην Εφημερίδα των Συντακτών και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο της Αφροδίτης Πολίτη, διαβάζουμε:  
«Η Στέλλα, ο Γιώργος, η Βικτώρια, ο Θανάσης, η Φιλοθέη και χιλιάδες μαθητές βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, για να μην προστεθούν αυτοί και τα σχολεία τους στις στατιστικές των 1.676 υπό κατάργηση σχολείων και των μαθητών τους που πετιούνται εκτός εκπαίδευσης. Ζητάμε μια ευκαιρία να μορφωθούμε, να βρούμε δουλειά.
Δεν μας θέλουν, θέλουν αμόρφωτους, φτηνούς εργάτες
Οι μισοί μαθητές του σχολείου είμαστε άνεργοι…



Την κατάργηση των λεγόμενων «ολιγομελών τμημάτων», την υποχρεωτική μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία και το συνολικό κλείσιμο των αποψιλωμένων πλέον ΕΠΑΛ δρομολογεί η κυβέρνηση, οδηγώντας εκτός τεχνικής εκπαίδευσης μαθητές, κυρίως από υποβαθμισμένες περιοχές».
Τι  απαντά η κυβέρνηση στους μαθητές;
Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και του Λιμενικού. Ενίσχυση της Ευρώπης Φρούριο.
Βλέπεις λεφτά υπάρχουν. Μόνο όμως για εξοπλισμούς, μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης και της Ε.Ε.!  
«Τελετή έγινε για την παραλαβή από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, 
τεσσάρων ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της Μυτιλήνης, της Χίου, της Ρόδου και της Κρήτης.
 Η συγκεκριμένη προμήθεια, συμβατικής αξίας 797.000 ευρώ, υλοποιήθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα- Κύπρος, 2007- 2013». Τα σκάφη έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία της Ελλάδας και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που προσεγγίζει τους 70 κόμβους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε μετά την τελετή παραλαβής: «Σήμερα παραλαμβάνουμε τέσσερα ταχύπλοα σκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν το Λιμενικό Σώμα και θα διατεθούν σε νησιά της παραμεθορίου. Αυτά τα σκάφη θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες νησιών, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης. Και σήμερα στέλνουμε, κυρίως, ένα μήνυμα: Κανένα νησί μας δεν θα μείνει απομονωμένο. Το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της αποτελεσματικής περιφρούρησης των θαλασσίων μας συνόρων».

Από ποιους απειλούνται τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης Φρούριο;
Μα φυσικά, απο τους «παράνομους μετανάστες».
Που είναι Αφρικανοί, Ασιάτες, Παλαιστίνιοι, Σύριοι. Προέρχονται δηλαδή όλοι από χώρες που βούλιαξε στην ανέχεια η ιμπεριαλιστικη εκμετάλλευση και τα σκοταδικιστικά καθεστώτα, που δοκιμάζονται από τον εμφύλιο και που αποτέλεσαν πεδίο δράσης και των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων που συμμετείχαν-συμμετέχουν σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, διεκδικώντας μερίδιο της λείας και για τον ελληνικό αστικό κόσμο.
Τις συνέπειες της επεμβατικής τους πολιτικής τις ζούμε στο Αφγανιστάν, που ξαναφέρνουν τους Ταλιμπάν στην εξουσία, τη βιώνουμε στην Συρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην διοικητής της CIA (μέχρι το 2009), πτέραρχος Μαικλ Χάιντεν, έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει σχεδόν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ να νικήσει στη Συρία! Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του φημισμένου «Jamestown Foundation» στο οποίο συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία, όπου υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: Η νίκη του Άσαντ, η διάλυση της χώρας (το χαρακτήρισε ως πιθανότερο σενάριο) και η συνέχιση της σύγκρουσης ανάμεσα στα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία από τους σιίτες και τους σουνίτες. «Όσο άσχημο και να ακούγεται», είπε πως προτιμά τη νίκη του Άσαντ, αφού η διάλυση της Συρίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές συνόρων, αφού θα έχει αρχίσει το ξήλωμα της συμφωνίας Γαλλίας-Βρετανίας το 1916 (συμφωνία Σάικς-Πικό) που καθόρισε με τεχνητό τρόπο τα σύνορα των χωρών της περιοχής.
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Την απάντηση δίνει η Διεθνής Αμνηστία που κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι υψώνουν ένα φρούριο για να προστατευθούν από τους Σύρους πρόσφυγες, τους οποίους υποδέχονται σε απογοητευτικά χαμηλούς αριθμούς. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση απέτυχε οικτρά να διαδραματίσει τον ρόλο της ως καταφυγίου για τους πρόσφυγες που έχασαν τα πάντα, εκτός από τη ζωή τους. Ο αριθμός των προσφύγων που οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διατεθειμένες να υποδεχθούν είναι πραγματικά αξιοθρήνητος», διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι σε ανακοίνωσή του. «Ολοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή».
Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης «πρότειναν να ανοίξουν τις πόρτες τους σε περίπου 12.000 από τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή στο 0,5% μόνο των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που διέφυγαν από τη χώρα", σύμφωνα με την οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγγέλλει "τις οχυρώσεις του ευρωπαϊκού φρουρίου».
Η Γερμανία είναι με απόσταση «η πιο γενναιόδωρη χώρα», έχοντας δεσμευθεί να υποδεχθεί 10.000 πρόσφυγες, ανταποκρινόμενη στο 80% της ευρωπαϊκής δέσμευσης, ενώ η Γαλλία προσέφερε 500 θέσεις, δηλαδή για το 0,02% του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που έχουν διαφύγει από τη Συρία. Δεκαοκτώ χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βρετανία κι η Ιταλία, δεν πρόσφεραν καμία θέση, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, οι συνθήκες διαβίωσης των 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί σε γειτονικές της Συρίας χώρες, επιδεινώνονται με ταχείς ρυθμούς και με την Ευρώπη να προσφέρει 12.000 θέσεις μέχρι το τέλος του 2014, ορισμένοι «αποπειρώνται να ταξιδέψουν με δικά τους μέσα», κυρίως δια θαλάσσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.
Η οργάνωση καταγγέλλει την ορισμένες φορές βίαιη στάση της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος στην Ελλάδα, καθώς και τις, σε ορισμένες περιπτώσεις, άθλιες συνθήκες κράτησης σε χώρες όπως η Βουλγαρία.

Ενας 32χρονος Σύρος περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία πώς αντιμετωπίσθηκε από Έλληνες λιμενοφύλακες τον Οκτώβριο στη Σάμο. «Μάς πατούσαν, μάς χτυπούσαν με τα όπλα επί τρεις ώρες... Αφού αφαίρεσαν τη μηχανή από το σκάφος, μάς έσυραν μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα και μάς άφησαν στη μέση της θάλασσας», κατήγγειλε. «Είναι λυπηρό που πολλοί άνθρωποι που έβαλαν σε κίνδυνο της ζωή τους...είτε εκδιώχθηκαν είτε κρατήθηκαν υπό άθλιες συνθήκες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σαλίλ Σέτι, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες της ΕΕ να "αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των θέσεων που προσφέρουν στους Σύρους πρόσφυγες και να φροντίσουν ότι, όσοι διασώζονται, τυγχάνουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης".
Παράλληλα με τις 12.000 θέσεις που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκές χώρες, 55.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν κατορθώσει να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία του πολιτικού ασύλου.
Ο πόλεμος στη Συρία, που άρχισε πριν από 1.000 ημέρες τον Μάρτιο 2011 από λαϊκή εξέγερση κατά του συριακού καθεστώτος, έχει κοστίσει τη ζωή σε 126.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παράλληλα, η βουλγαρική κυβέρνηση χτίζει νέο Τείχος του Αίσχους στα πρότυπα του αντίστοιχου ελληνικού στον Έβρο!
Ο κόσμος της εργασίας μοιάζει περικυκλωμένος και εγκλωβισμένος καθώς τρέχοντας  να σωθεί  από τον εμφύλιο πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς, πνίγεται σε Έβρο και Αιγαίο. Μόνη λύση η εκδίωξη όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την περιοχή, η ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων, το άνοιγμα των συνόρων, η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει αν αγωνιστεί ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Για την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. Για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ενάντια σε κάθε αστό διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τους πολέμους, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
 Diktiospartakos.blogspot.com  

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: