Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΥ), ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ (BΗΜΑΤΟΣ)

Δεν πέρασε πολύς καιρός που γράφαμε για την «αθόρυβη» δουλειά του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου στην απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα από τον δημόσιο τομέα μέσω της δικαστικής οδού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε δύο φορές να δώσει το… λόγο του ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τις μειώσεις των μισθών των δικαστών. Φαίνεται όμως ότι ο «λόγος» δεν έπιασε. Είναι που κάποιοι δικαστές γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα άλλαξε το 2001 και πριν από αυτό οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων δεν είναι παράνομες; Είναι που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο με την ομηρία συμβασιούχων που εργάζονται επί χρόνια ως «εποχικοί»; Ε, κάποιοι δικαστές λοιπόν δικαίωσαν τους συμβασιούχους και όχι το δημόσιο. Ε, δεν μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να βγει να «επιπλήξει» τους δικαστές – τι θα γίνει με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που είναι και «θεσμικό θέμα»;


Ό,τι δεν μπορεί ο υπουργός, όμως, το μπορούν οι ντουντούκες του ΔΟΛ. Βαριά έπεσε η ράβδος του Βασίλη Χιώτη πάνω στους «απείθαρχους» δικαστές, και μάλιστα τους πρωτοδίκες και προέδρους Πρωτοδικών που «δέχονται αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών, και «μονιμοποιούν» δήθεν «εποχικούς», κατ’ ευθεία παραβίαση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου. Ο καταρτισμένος δημοσιογράφος όχι μόνο έχει άποψη για τις υποθέσεις που εκδικάστηκαν (χωρίς να κατονομάζει ούτε μία, ωστόσο), αλλά εξεγείρεται κιόλας γιατί «οι εν λόγω δικαστές δεν μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικώς, παρόλο που οι αποφάσεις τους είναι εντελώς αβάσιμες από νομικής απόψεως» [sic!].

Καλέ μας «συνάδελφε», το καταλαβαίνουμε να αρθρογραφείτε κατά συμβασιούχων των 600 ευρώ – αυτό επιβάλλει η γραμμή της εφημερίδας. Το καταλαβαίνουμε να γράφετε μια ολόκληρη σελίδα μόνο για να κατηγορήσετε (περίπου για σύσταση συμμορίας) δικαστές, δημάρχους και δικηγόρους, χωρίς να αναφέρετε ούτε ένα στοιχείο – κι άλλοι το κάνουν αυτό και είναι κεντρικοί παρουσιαστές σε δελτία των 8. Το καταλαβαίνουμε να δεχόσαστε να στείλετε το «μήνυμα» του υπουργού στους απείθαρχους δικαστές – είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Όταν όμως σας υπαγορεύουν το άρθρο, αυτοί που το κάνουν, περιμένουν να αλλάξετε και καμιά αράδα. Μην προδίδεστε! 
http://unfollow.com.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: