Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2013

ΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΟΤΑΝ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ‏

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ «στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13» εκτελέστηκε αεροκίνητη ενέργεια στην ακριτική Φλώρινα.
Τις πρωινές ώρες της 20ης Δεκεμβρίου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος Καταδρομών στην περιοχή Πρεσπών του νομού Φλώρινας. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικών ελικοπτέρων, συνοδευόμενων  από επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. H άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 11/13» επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την επιχειρησιακή δυνατότητα του Ελληνικού Στρατού για ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα δόθηκε εντολή και για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης».

Επίσης πρόσφατα διεξήχθη «μια άσκηση - μήνυμα εντός αλλα και εκτός συνόρων. Το ΓΕΕΘΑ ενεργοποίησε τα ξημερώματα τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο “βόρειο τομέα”. Η άσκηση στα βόρεια έχει στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα και προς τη “ζωηρή” αλλά και εξαιρετικά αδύναμη στρατιωτικά Αλβανία αλλά κι ένα δεύτερο μήνυμα προς τους ανησυχούντες κατοίκους περιοχών στις οποίες στρατόπεδα και μονάδες κλείνουν ειδικά στα βόρεια σύνορα. Το μήνυμα είναι ότι δεν χρειάζονται στρατόπεδα για να νοιώθουν ασφαλείς. Ο στρατός όταν χρειαστεί πάει παντού. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ: Τις πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 6/13» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ("Δ") του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου (περιοχή χωρίου Διποταμία). Στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων των τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βόρειου χερσαίου τομέα καθώς και μεταφορικά Ε/Π του ΣΞ τα οποία θα συνοδεύονται από επιθετικά Ε/Π APACHE».
Τέλος, τα τελευταία δραματικά γεγονότα με το θάνατο ενός συνοριοφύλακα του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας και δύο παράνομων ψαράδων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ήρθαν να αποδείξουν πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή, "για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας".
Τα ερωτήματα προκύπτουν αυτόματα: Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων; Πως είναι δυνατόν στο όνομα της εξυπηρέτησης των αναγκών του κράτους των πελατειακών σχέσεων και για τις ψήφους των δημάρχων-πολιτευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, νέοι που ντύθηκαν υποχρεωτικά στα χακί να αντιμετωπίζονται ως Αναλώσιμοι; Για να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ακόμη και οι επαγγελματίες άνδρες των Αστυνομικών Δυνάμεων όχι μόνο δυσκολεύονται, αλλά η εμπειρία τους δε φτάνει για να τους προφυλάξει! Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος τόσο γρήγορα ξέχασε την οικογένεια Ρωμιόπουλου, που έχασε το παλικάρι της σε μια αντίστοιχη περίπτωση; Τι έχει να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  στην παρακάτω παρέμβαση;  
Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος διέταξαν τις ασκήσεις δημοσίων σχέσεων και συμπόρευσης με τα πιο αποκρουστικά καλέσματα του μιλιταριστικού-εθνικιστικού-φασιστικού χώρου, αλλά και τους βουλευτές-δημάρχους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πρέπει να δείξουν στους ψηφοφόρους έργο, ώστε να καταφέρουν να τους υφαρπάξουν τους ψήφους. Ο λόγος είναι ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δε μπορούν να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που προκαλούν εκτός των άλλων την απομάκρυση μονάδων που απέφεραν κέρδη στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Πως αλήθεια να τα καταφέρουν όταν ο σχεδιασμός του Στρατού υποτάσσεται στο πελατειακό κράτος και ικανοποιεί τους ψηφοφόρους  των Σαμαρά-Βενιζέλο-Κεφαλογιάννη κλπ.  
Η κυβέρνηση κάνει επίσημη πολιτική τις κραυγές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των εμπόρων της πατριδοκαπηλείας που απαιτούν περισσότερη αστυνόμευση και δράση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας με κατασταλτικά καθήκοντα. Που καλλιεργούν την Ανασφάλεια και δαιμονοποιούν τους μετανάστες για να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, που προβλέπουν Φασιστικές Πολιτοφυλακές οι οποίες θα προσφέρουν ασφάλεια με συνδρομή των κατοίκων, Ιδιωτικές εταιρείες SECURITY και Ιδιωτικούς Στρατούς στο πλαίσιο της διευρυμένης ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα «Άμυνας-Ασφάλειας»!
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παρουσιάζει την κρατική τρομοκρατία της πολιτικής Νόμου και Τάξης του Δένδια και τα δόγματα των ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ΝΑΤΟ ως λαική απαίτηση. Επιπλέον, εμπλέκει τον Στρατό στις συνομιλίες που διαξάγει με τις κυβερνήσεις των γειτονικών καρατών, ως διαπραγματευτικό χαρτί, στέλνοντας ένα απειλητικό μήνυμα πολεμικής εγρήγορσης. Παράλληλα, καταγράφεται μια πολιτική σύμπλευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής το Δ.Αβραμόπουλο, που μέχρι πρόσφατα προέβαλλε ένα διαφορετικό πολιτικό προφίλ από το ακροδεξιό της ομάδας Σαμαρά, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Πολλοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση καθώς αντιλαμβάνεται το μέγεθος της λαικής οργής, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να καλλιεργήσει κλίμα «εθνικών κινδύνων», στρέφοντας τα προπαγανδιστικά και πολεμικά της βέλη στους αδύναμους βόρειους γείτονες, εκμεταλλευόμενη τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους φασίστες του UCK! Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην χρήση του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας σε επιχειρήσεις καταστολής κάτι που απέδειξε η μονοθετική ρύθμιση του υπουργού Βαρβιτσιώτη, για την εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, για την ανάληψη σχετικής δράση.  
Ουσιαστικά δηλαδή η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει την ναζιστική πολιτική ατζέντα.
Απαιτείται η εγρήγορση και η κλιμάκωση της πάλης του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή της κλιμακούμενης βάρβαρης ταξικής πολιτικής και της ακροδεξιάς κυβέρνησης, τη διάλυση των ΝΑΤΟ-Ε.Ε., συμβάλλοντας στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στον στρατό για το Μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και των επιχειρήσεων Καταστολής Πολήθους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

-- 
http://diktiospartakos.blogspot.com/ 

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: