Τρίτη, Δεκεμβρίου 10, 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 09.12.2013, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Ο 40χρονος εργάτης Γιώργος Κούτσικος, πατέρας 3 παιδιών, έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας.

Δεν είναι το πρώτο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Και η συγκεκριμένη περίπτωση εργατικού ατυχήματος αποτελεί μια ακόμα τραγική απόδειξη των συνεπειών της πολιτικής που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στην παντελή έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.


Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για το ότι οι Επιθεωρήσεις Εργασίας όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα, δεν κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά βάζουν πλάτη για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της εργοδοσίας τόσο σε σχέση με τα μέτρα ασφάλειας που δεν παίρνονται όσο και για τα εργατικά ατυχήματα-τραυματισμοί που γίνονται και δεν έρχονται στην επιφάνεια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα θα παρθούν για να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους.

Τι μέτρα θα πάρει για την κάλυψη των νέων αναγκών της οικογένειας του νεκρού εργάτη.

Τι μέτρα θα παρθούν ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο να εξαλείψουν τους κινδύνους νέων εργατικών ατυχημάτων θανατηφόρων ή μη».

    

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: