Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στη 1.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) το Συντονιστικό των υπό κατάργηση και συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων, όπως αυτό της ΕΑΒ, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους που εργάζονται από τα καταστροφικά μέτρα συγκυβέρνησης - τρόικας, μέτρα που στοχεύουν στη γενικευμένη συρρίκνωση και κλείσιμο κοινωφελών φορέων του Δημοσίου και σε χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες.


Όπως τονίστηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα, ιδιαίτερα από τα Σωματεία του ΙΓΜΕ, της «ΘΕΜΙΣ», της ΕΑΒ, του ΟΣΚ και του ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ», δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ετοιμάζουν «ξαφνικό θάνατο» φορέων και εργαζομένων, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και για το 2014 να «βγουν οι αριθμοί» και τα σχέδια που συμφώνησαν με την τρόικα.
Μάλιστα, οι υπουργοί έχουν επιδοθεί σε έναν απαράδεκτο «αγώνα δρόμου» ποιος θα «συνεισφέρει» τα μέγιστα μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι τα μέτρα συνοδεύονται από το «βομβαρδισμό» της κοινής γνώμης με συκοφαντίες και απαξίωση των εργαζομένων και της δουλειάς τους, αλλά και την άθλια επιχείρηση αντιπαράθεσης μεταξύ εργαζομένων και ανέργων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όμως είναι προφανές πλέον ότι τα μέτρα «χτυπάνε» όλους ανεξαρτήτως τους εργαζόμενους και μοναδικός στόχος της κατάργησης δημόσιων φορέων και των απολύσεων είναι η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα και η παροχή φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα από τις ολοένα αυξανόμενες στρατιές των ανέργων.

Απηύθυναν μία ακόμα έκκληση προς τους εργαζόμενους για αντίσταση στα εφιαλτικά μέτρα με συλλογικούς, συντονισμένους και καλά οργανωμένους αγώνες.

Τα Σωματεία έχουν ήδη προετοιμάσει την αυριανή συγκέντρωση με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις για απεργία ή στάση εργασίας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην κινητοποίηση. «Καλούμε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να κλιμακώσουν καλά προετοιμασμένες κινητοποιήσεις απέναντι στα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης - τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Να βγούμε τώρα στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο» τονίζουν.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: