Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ»

 Κώστας Γυφτοδήμος
Μνημείο αυταρχισμού απέναντι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων αποτελεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χθες, στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»…
«Επιβάλλουμε το νόμο και τάξη» απέναντι στην «ασυδοσία» των συντεχνιών», των «εκβιαστών» και των «κατεστημένων που αντιδρούν» αναφώνησε ο πρωθυπουργός, με ακροατήριο επιχειρηματίες και τραπεζίτες, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα τους.


Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του «νόμου και της τάξης», οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που αγωνίζονται για να μην απολυθούν είναι «συντεχνίες». Ανάλογη «συντεχνία» για τον Σαμαρά και τους υπουργούς του ήταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που απολύθηκαν μέσα σε μια νύχτα, με τη δημοκρατική διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Συντεχνία» ήταν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που όταν τόλμησαν να απεργήσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποίησε το δημοκρατικό διάταγμα της επιστράτευσης για να σπάσει την απεργία τους. «Συντεχνία» για την συγκυβέρνηση ήταν και οι απεργοί χαλυβουργοί που βρέθηκαν τα χαράματα του Ιουλίου του 2012 περικυκλωμένοι από δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ. «Συντεχνίες» για τους κυβερνώντες είναι οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι δημοτικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν ή πρόκειται να απολυθούν και γι” αυτό τους ψεκάζουν με χημικά, μόλις τολμήσουν να διεκδικήσουν το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

«Κατεστημένα» για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους βουλευτές τους είναι οι εργαζόμενοι στην ανώτατη εκπαίδευση που αγωνίζονται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την διάσωση των πανεπιστημίων που διαλύει με τις πολιτικές της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Κατεστημένα» αποτελούν οι πάνω από 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα χάσουν την εργασία τους μέχρι το τέλος του 2013 και εντός του 2014. «Κατεστημένα» είναι για τους κυβερνώντες οι εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όταν απεργούν και διαμαρτύρονται, γιατί περικόπτονται οι μισθοί τους, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, διαλύονται τα ωράρια εργασίας, κατεδαφίζονται τα εργασιακά δικαιώματα

«Εκβιαστές» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός όσους «μπλοκάρουν τις παραγωγικές μονάδες» ή «ανοικτά υπονομεύουν» τις επενδύσεις. «Εκβιαστές» λοιπόν, στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για να μην δηλητηριαστεί το νερό που πίνουν τα παιδιά τους από τις «επενδύσεις» της Eldorado Gold στα χρυσωρυχεία της περιοχής. «Εκβιαστές» όποιοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για ξεπούλημα των παραγωγικών μονάδων της χώρας, των λιμανιών, των παραλιών, του φυσικού πλούτου.

Συντεχνίες, κατεστημένα και εκβιαστές για την κυβέρνηση είναι το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Οποιοσδήποτε αποφασίσει να σηκώσει κεφάλι, να αμφισβητήσει, να αντιπαλέψει τα σκληρά μέτρα, τα μνημόνια, τις επενδύσεις μιας χούφτας επιχειρηματιών που του ισοπεδώνουν τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.

Η πραγματική όμως συντεχνία, το αληθινό κατεστημένο, οι μόνιμοι εκβιαστές, είναι η κυβέρνηση του Σαμαρά, αλλά και οι κυβερνήσεις των προκατόχων του που επιβάλλουν τον «νόμο και την τάξη» σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, με μοναδικό ταξικό κριτήριο την κερδοφορία των αφεντικών, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια την τρόικα.  

http://unfollow.com.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: