Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2013

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΕΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας εριουσίας, το εργατικό κέντρο Αθήνας, διαμαρτύρεται για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Παράλληλα καλεί σε σύσκεψη για σειρά θεμάτων τα σωματεία μέλη του.

Στην ανακοίνωσή το ΕΚΑ σημειώνει ότι "καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Μελών του, σε σύσκεψη την Τετάρτη 18/12/2013 και ώρα 17.30 στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β’, στην αίθουσα του 2ου ορόφου, με θέματα: - Πλειστηριασμοί - ΔΕΗ – Κοινωνικά Τιμολόγια - Ομαδικές απολύσεις".


Ακολούθως, στην ανακοίνωση για τον Αστέρ, τονίζει πως: "Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει απερίφραστα το ξεπούλημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης, του τουριστικού «φιλέτου» της Αττικής γης έναντι «πινακίου φακής» σε όμιλο αραβικών συμφερόντων. Η πολυετής κακοδιαχείριση και οι πολιτικές απαξίωσης εκ μέρους της διαχειρίστριας Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κάνει Άραβες και Τούρκους να τρίβουν τα χέρια τους που αποκτούν τον Αστέρα σε «τιμή κόστους».

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Η σημερινή διοίκηση ξεκίνησε από τον περασμένο χειμώνα, απολύοντας περίπου 100 εργαζομένους και τελευταία απέλυσε 4 ακόμη συναδέλφους, ενώ τρομοκρατεί θέτοντας το δίλημμα απόλυση ή μετατροπή της Σύμβασης.

Όπως φαίνεται η σημερινή διεύθυνση του Αστέρα παίζει το ρόλο του εκκαθαριστή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Επιπλέον απαιτούμε να παρέμβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους, καθώς το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Αξιοποίησης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), που προβλέπει τους όρους αλλαγής χρήσης γης και τον τρόπο πώλησης και αξιοποίησης της εν λόγω περιοχής του συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης», ενδέχεται να ελλοχεύει κινδύνους και για την περιβαλλοντική αλλοίωση της περιοχής.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τονίζει ότι θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και της ΠΟΕΕ – ΥΤΕ στους αγώνες τους εναντίον κάθε αντεργατικής μεθόδευσης". 

http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: