Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΚΙ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου "ΚΑΝΑΚΙ". Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην άρνηση της εργοδοσίας να καταβάλει ολόκληρο το μισθό του Οκτώβρη, την ώρα που τους χρωστά δεδουλευμένων δύο μηνών. Αυτή η νέα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες περικοπές του πριμ και του επιδόματος γάμου, αλλά και στην παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής ενός - δύο μηνών περίπου που έχει ξεκινήσει από τον Φλεβάρη του 2012.

Τον αγώνα των εργαζομένων χαιρετίζει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών το οποίο σημειώνει:


«Ο Όμιλος Φιλίππου που ανήκει και η εταιρία "ΚΑΝΑΚΙ" πρωτοστατεί στα αντεργατικά μέτρα σε ένα σωρό εταιρίες όπως στη ΦΑΓΕ με απολύσεις και 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στο τμήμα της αποθήκης, στην ΕΒΓΑ με προσλήψεις νέων εποχικών εργατών με αμοιβή 511ευρώ μικτά, με μειώσεις έως 15% στο υπόλοιπο προσωπικό, στο ΜΟΡΝΟ κατάργηση του επιδόματος γάμου καθώς και μειώσεις μισθών, περικοπές μισθών, επιδομάτων και κατακτήσεων σε ΕΛΜΠΙΣΚΟ, ΒΙΣ, ΜΙΜΙΚΟ (Εύβοια) κ.α.

Είναι ξεκάθαρο πως για να επιτεθεί στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων χρησιμοποιεί τους αντεργατικούς νόμους που του έχουν δώσει απλόχερα οι Κυβερνήσεις, η ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που για άλλη μια φορά παίρνουν θέση για το ποιο είναι το πραγματικό τους αφεντικό και δεν είναι άλλο από τα ξένα και ντόπια μονοπώλια και όχι οι εργάτες, που γι αυτούς ενώ μπροστά τους κάνουν τους "επαναστάτες", μόλις γυρίσουν την πλάτη κάνουν ότι τους διατάξουν οι βιομήχανοι.

Γι' αυτό καλούμε τους εργάτες του "ΚΑΝΑΚΙ" να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η λογική ότι μπορεί ο καθένας μόνος του να παλέψει στο χώρο του την κατάσταση απέτυχε. Εσείς οι εργαζόμενοι του "ΚΑΝΑΚΙ" είστε η πιο τρανή απόδειξη γι' αυτό. Ας αναρωτηθεί ο καθένας μπορούμε ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσει τον Φιλίππου, τον κάθε βιομήχανο του κλάδου; Δείτε πως οργανώνονται οι εργοδότες, φτιάχνουν ενώσεις προσώπων, φτιάχνουν καινούργια κόμματα κ.α. Εμείς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με γερό κλαδικό Συνδικάτο για να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο κλάδου αυτή η επίθεση που θα μεγαλώσει. Να κλείσουν τα αυτιά στα παπαγαλάκια της εργοδοσίας που λένε τα ίδια σε όποιο εργοστάσιο ξεσπάει κινητοποίηση, "θα κλείσει το εργοστάσιο, θα μας απολύσουν, θα μειώσουν τους μισθούς κ.α."

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι μην τους ακούτε! Τα ίδια λένε παντού. Κανένα εργοστάσιο δεν το έκλεισε ο αγώνας των εργατών αλλά το κυνήγι για μεγαλύτερο κέρδος του εργοδότη.

Ο αγώνας των εργαζόμενων του "ΚΑΝΑΚΙ" για το δίκιο τους, θα δώσει άλλο αέρα στους εργαζόμενους του κλάδου αρκεί να συνοδευτεί με οργάνωση, υπομονή και συνέπεια, χωρίς αυταπάτες και λεονταρισμούς, μακριά από τις παγίδες της εργοδοσίας και των υποτακτικών της.

Οργανωμένοι στο Συνδικάτο του κλάδου μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση της εργοδοσίας».

http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: