Πέμπτη, Δεκεμβρίου 26, 2013

«ΡΕΚΟΡ» ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ρεκόρ» αιθαλομίχλης σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με την ατμοσφαιρική ρύπανση να «σκαρφαλώνει» στα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό του Λαγκαδά στις 5:00 το πρωί, υπερδιπλάσιο από το όριο συναγερμού των 150 μικρογραμμαρίων.

Το νέφος ήταν ορατό ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού. 


Νέφος αιθαλομίχλης σκέπασε και την Τρίπολη, με ιδιαίτερα αισθητό το πρόβλημα στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιθαλομίχλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην αρκαδική πρωτεύουσα τις νυχτερινές ώρες, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν τα τζάκια αναμμένα συνεχώς.

Πρόβλημα από την αιθαλομίχλη καταγράφηκε και στα Γιάννενα, ενώ επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα και στη Λάρισα.

Η κατάσταση εντείνεται και από το γεγονός ότι, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επί πολλές ώρες στα σπίτια τους, οπότε τα τζάκια είναι αναμμένα περισσότερες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα της αιθαλομίχλης τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Περιβάλλοντος την Τετάρτη, με τον Γιάννη Στουρνάρα να καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης.


Newsdesk ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού



ΠΡΕΖΑ TV
26-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: