Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

H GOOGLE ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ

Τον δρόμο άνοιξε η Amazon με τους ιπτάμενους ρομποτικούς κούριερ που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για τις παραδόσεις των παραγγελιών της. Τώρα, σειρά έρχεται να πάρει η Google με τους ρομποτικούς βοηθούς.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε ότι αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία θα επικεντρώνονται στην αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.


Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με συζητήσεις γύρω από τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη και τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (UAV) στο μέλλον.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Andy Rubin, γνωστός ως ο μηχανικός που δημιούργησε το λογισμικό Android της Google. Ο ίδιος βλέπει τα ρομπότ ως έναν τρόπο να ανακουφίσει από τον μπελά που έχουν οι καθημερινές εργασίες, πιθανότατα σε ένα περιβάλλον παροχής καταναλωτικών αγαθών. Πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα αγορές, τόσο παραγωγής όσο και logistics, που δεν εξυπηρετούνται από ρομποτικές τεχνολογίες του σήμερα και αυτές οι αγορές είναι μία μεγάλη ευκαιρία.

Θα μπορούσε άραγε αυτό να σημαίνει ότι κάποια μέρα ίσως δούμε ένα ρομπότ της Google να δουλεύει στις αποθήκες της Amazon;

Κανόνη Κατερίνα, k.kanoni@eleftherotypia.net 
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: