Παρασκευή, Δεκεμβρίου 06, 2013

SUCCESS STORY: ΈΤΟΙΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΖΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΈΛΛΗΝΕΣ

Σαν μετανάστες θα μπορούν να πηγαίνουν εκ νέου στην Αυστραλία για ένα χρόνο, προς το παρόν, οι νεαροί Έλληνες από 18 έως 30 ετών, οδηγώντας σε νέα αιμορραγία το εργατικό δυναμικό της χώρας. Αυτή την φορά είναι τα συνδικάτα της Αυστραλίας που διαμαρτύρονται για τους ξένους μετανάστες από την Ελλάδα του Σαμαρά και του μνημονίου. 
Η Αυστρία θα ανοίξει έστω και για λίγο τα σύνορά της στους νεαρούς Έλληνες μετανάστες όπως φάνηκε απο το σχόλιο του υπουργείου Μετανάστευσης ότι η συνάντηση του Αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα, Χάρη Δαφαράνο, ήταν «θερμή και ουσιαστική».

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινή ετοιμότητα Ελλάδας και Αυστραλίας για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας».
Η συγκεκριμένη βίζα θα χορηγείται για 12 μήνες για άτομα ηλικίας 18-30 ετών και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης. Ωστόσο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) κάλεσε πρόσφατα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις βίζες με δικαίωμα εργασίας λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στις τάξεις της νεολαίας.
Σύμφωνα πάντως με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης η συμφωνία με την Ελλάδα θα υπογραφτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2014. 

ΑΥΓΗ
 ΠΡΕΖΑ TV
6-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: