Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ! -ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να μη μπορεί να χωνέψει ακόμη το «άδειασμα» από τον Πρωθυπουργό για το 25ευρω, όμως θα δει στα ταμείο του να μπαίνουν 3 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από όσα υπολόγιζε να λάβει.
Τελικά ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Μπορεί ο υπουργός Υγείας να πικράθηκε που δεν πέρασε το 25ευρω όμως η υιοθέτηση του ισοδύναμου που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε τελικά η Κυβέρνηση αναμένεται να αποφέρει περισσότερα κέρδη στο ταμείο.


Συγκεκριμένα, με την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, θα μπουν στα δημόσια ταμεία 3 εκατ. ευρώ παραπάνω από ότι είχε υπολογίσει να λάβει με την καθιέρωση του χαρατσιού των 25ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία. 

Όπως προκύπτει από τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης… «η απώλεια 45 εκατ. ευρώ περίπου του ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση του ποσού των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, αναμένεται να υπερκαλυφθεί από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών κατά 48 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του έτους 2013»

Πάντως η Κυβέρνηση επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη σε όσους συνηθίζουν να απολαμβάνουν πούρα ή πουράκια, καθώς τα εξαιρεί από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών. newsit
ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: