Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Την ενοχή του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012 και συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν καν στην Πάρο όταν έγινε η ληστεία.

Κατά την πρόταση της εισαγγελέως, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στο αιματηρό συμβάν.


Όπως ανέφερε, η ανάλυση δεδομένων DNA από το καπέλο που είχε πέσει από τον δράστη «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο». Ανέφερε επίσης, πως όταν συνελήφθη ο Τάσος Θεοφίλου στην Αθήνα, «κρατούσε μία τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο».

Στην πρότασή της προς τους εφέτες, η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο νεαρός αρχικά είχε «υποστηρικτικό ρόλο στους Πυρήνες», αλλά στη συνέχεια «μετά τη ληστεία εξελίχθηκε σε πρωταρχικό».

Ο κατηγορούμενος «ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του έμενε εδώ κι εκεί», πρόσθεσε, ενώ αναρωτήθηκε «πού έβρισκε χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών», αφού δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα.

Η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη θλίψη της, γιατί, όπως είπε, «στο εδώλιο βρίσκεται ένας νεαρός κατηγορούμενος υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ».

Η δίκη συνεχίζεται.   

topontiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2014   

Δεν υπάρχουν σχόλια: