Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Με την αγωνία των συνεχών μετασεισμών, αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών ζουν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι των σπιτιών από τα ειδικά συνεργεία μηχανικών. 

«Το Κράτος θα είναι παρόν στο νησί. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει» δήλωσε το πρωί στη Δημόσια Τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 


Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει και το δεύτερο πλοίο για την φιλοξενία όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

O υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στην Κεφαλονιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να φιλοξενηθούν περισσότεροι κάτοικοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πριν αυτά ελεγχθούν από τους αρμόδιους μηχανικούς.

Ήδη, στο «Superfast» φιλοξούνται 500 με 600 άτομα, ενώ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι χωρητικότητας 1.300 ατόμων.

Προβλήματα στο Ληξούρι

Προβλήματα στα κτίρια των δικαστηρίων, της παλιάς Νομαρχίας και 2-3 σχολείων στο Ληξούρι, διαπίστωσαν οι έλεγχοι που πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών στο νησί. Και το Γηροκομείο Ληξουρίου κρίθηκε ακατάλληλο από τους ελεγκτές μηχανικούς και έτσι οι ηλικιωμένοι πέρασαν το βράδυ τους σε ένα μικρό εκκλησάκι (μεταφέρθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής).

Στο νεκροταφείο Ληξουρίου αρκετοί τάφοι έχουν ανοίξει, καθώς έχουν σπάσει τα μάρμαρα, ενώ έχει κλείσει ο δρόμος που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις στεγαστικής αρωγής.

Για τη διευκόλυνση των κατοίκων λειτουργεί τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 2671027311.    

in gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: