Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2014

ΣΟΥΛΤΣ: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ «ΕΛΕΓΚΤΗ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ;

Εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς, του προέδρου της Ευρωβουλής, ανέφερε ότι η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα του «ελεγκτή» της τρόικας ελήφθη από τον ίδιο «χωρίς να υπάρξει παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς Ζομ Ντους, ανέφερε ότι η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μ. Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. 


«Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο» διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν επίσης ότι ο Μ.Σουλτς τηλεφώνησε την Κυριακή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα. 

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ωστόσο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η επίσκεψη»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «ελεγκτή» της τρόικας, Ντάνιελ Κέστα, η αναβληθείσα επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου.

«Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης του κ. Κάρας και της αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα» τονίζει ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

«Υπήρχαν απλώς ζητήματα προγραμματισμού και στις δύο πλευρές. Ο κ. Κάρας είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και κατά την πρώτη ουσιαστικα κοινοβουλευτική εβδομάδα του χρόνου είχε σημαντικές συναντήσεις εδώ στις Βρυξέλλες και αυτό ήταν το πρόβλημα από τη δική μας πλευρά. Αλλά φυσικά λόγω και των εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ήταν επίσης δύσκολο να καθορίσουμε τις συναντήσεις στην Αθήνα. Αυτά τα ζητήματα προγραμματισμού οδήγησαν στην αναβολή της επίσκεψης, αλλά όχι στη ματαίωσή της. Είναι απλώς μια αναβολή της επίσκεψης και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου» επισήμανε.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: