Τετάρτη, Ιανουαρίου 08, 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι θέση του πρωθυπουργού είναι να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών σε κρατούμενους.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατύπωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για τρομοκράτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ έκανε λόγο για μια «δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη» και για συνέπειες που φάνηκαν.


«Aπό εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί και το πώς έγινε αυτό και να αποδοθούν ευθύνες και βέβαια να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη θέση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, ο κ. Κεδίκογλου είπε: 

«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης των αδειών έτσι όπως γίνεται από το Συμβούλιο των Φυλακών με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αλλάζουν. Κανονικά θα πρέπει να υπάρχει για παράδειγμα μια εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτό το συμβούλιο, να μην είναι σταθερά τα ίδια πρόσωπα». .in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: