Τετάρτη, Ιανουαρίου 08, 2014

ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από τις 18 Δεκέμβρη οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Δήμου Περάματος, μαζί με το σωματείο τους και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 4 μηνών.

Κάτω από την αγωνιστική πίεση, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να πληρώσει 2 μισθούς. Ωστόσο έκανε σαφές προς τις καθαρίστριες ότι δε θα πάρουν ούτε ευρώ μέχρι τον Ιούλη.


Οι καθαρίστριες είναι βασικός και αναγκαίος παράγοντας λειτουργίας των σχολείων. «Η εργασία τους στα σχολεία είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας για την υγιεινή των παιδιών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος. Καταγγέλλει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία με ύβρεις, προπηλακισμούς των εργαζομένων και απειλές για ομαδική απόλυση, δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους.

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος δηλώνει τη συμπαράσταση της και στέκεται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, όλους τους γονείς, να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους, στα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών και μαζί να περιφρουρήσουν την απεργία τους.

Υπεύθυνη για την μη ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι η Δημοτική Αρχή κι εκεί πρέπει να ασκηθεί όλη η πίεση από την πλευρά των γονιών.

Απαιτούμε:

Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα τους.
Να πληρώνονται κανονικά στο τέλος κάθε μήνα.
Να τακτοποιηθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ΙΚΑ.
Καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών-καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων». 902GR
ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: