Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!

- Πρόκειται για τον βρετανικό σταθμό επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ
- Ειδικοί έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για την αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας
- Για λόγους ασφαλείας ο σταθμός λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό 
Ο βρετανικός σταθμός επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ ανακοίνωσε ότι ένας από τους εσωτερικούς μετρητές ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και ότι ο σταθμός λειτουργεί κανονικά, αλλά με μειωμένο προσωπικό σήμερα.


Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού.

Ωστόσο, μόνο το απαραίτητο προσωπικό εκλήθη να εργασθεί σήμερα στον σταθμό του Σέλαφιλντ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Ειδικοί έχουν σπεύσει στο Σέλαφιλντ προκειμένου να γίνουν έρευνες. Πολλοί από τους εργαζόμενους έφτασαν στην δουλειά τους αλλά τους ζητήθηκε να επιστρέψουν σπίτια τους.

Το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει λόγους να πιστεύει ότι η κατάσταση στον σταθμό επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ, που ανακοίνωσε την ανίχνευση αυξημένων επιπέδων ραδινέργειας, είναι σοβαρότερη από όσο αναφέρει ο σταθμός στην ανακοίνωσή του.

Ο σταθμός του Σέλαφιλντ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι καταμετρήθηκαν από μετρητή στο εσωτερικό του σταθμού αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και ότι λειτουργεί με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού.

"Βρισκόμαστε σε συνέχη επαφή με το Σέλαφιλντ, αλλά δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από όσο αναφέρουν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο σταθμός του Σέλαφιλντ βρίσκεται στη βορειο-δυτική Αγγλία και δεν παράγει πλέον ηλεκτρική από πυρηνική ενέργεια, αλλά ασχολείται με την επεξεργασία του εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου. Βρίσκεται σε διαδικασία παροπλισμού και αποσυναρμολόγησης. Η διαχείρισή του ανήκει στην βρετανική εταιρεία Amec, τον γαλλικό όμιλο Areva και την αμερικανική εταιρεία URS.  
newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: