Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014

ENTER THE HAPKIDO

Tο movie clip “Enter the HapKido” αποτελεί ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό εγχείρημα που επιχειρεί την επίδειξη μιας πολεμικής τέχνης σε μορφή ταινίας μικρού μήκους, καθώς παρουσιάζει μια ομάδα εκμάθησης HapKido στην Ελλάδα μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας bullying.



Kόντρα στο στερεότυπο που θέλει στα video επίδειξης να πρωταγωνιστούν οι .. άριστοι, στο “Enter the HapKido” συμμετέχουν μαθητές διαφόρων επιπέδων κ ζωνών. Οι επιλογές των τεχνικών επίδειξης έγιναν από το δάσκαλο της ομάδας Μίνω Τριγώνη, ενώ τη μουσική του clip υπογράφει ο Άρης Καπλανίδης.


** Credits **
Εμφανίζονται: Μαίρη Χρήστου, Λεμονιά Καλλιντέρη, Γιώργος Διαμαντής, Μίνως Τριγώνης, Χάρης Γιαλοψός, Ηλίας Καπρουλάς, Βασίλης, Ανδρικόπουλος, Γεωργία Μουρκογιάννη, Λέα Ευσταθίου, Άντζελα Μέριανου, Παναγιώτης Παπαχαραλάμπους, Νίκος Ζαφειράκος, Θάνος Καρβούνης
Τα γυρίσματα έγιναν στη σχολή TAE KWON DO - Α.Σ ΛΟΦΟΣ: (Πελασγίας & Δωδεκανήσου 1, Περιστέρι)
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μίνως Τριγώνης
Μουσική: Άρης Καπλανίδης
Poster design: Pliatsiko
Μοντάζ, σενάριο, σκηνοθεσία: Θάνος Καρβούνης
Παραγωγή: Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms
www.tnfilms.gr


Το HapKido
Πατρίδα του Hapkido είναι η Κορέα. «Hap» σημαίνει συγχρονισμός ή αρμονία, «ki» εσωτερική ενέργεια και «do» είναι ο δρόμος. Πατέρας του Hapkido είναι ο Choi Yong-Sool o οποίος μαθήτευσε στην Ιαπωνία περίπου 30 χρόνια κάτω από την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου Τakeda Sokaku. Το Hapkido περιλαμβάνει κυκλικές και ευθείες κινήσεις οι οποίες βασίζονται στην καλή ισορροπία, την εκμετάλλευση της δύναμης του επιτιθέμενου με σκοπό τον έλεγχο και την καθήλωση του χωρίς την χρησιμοποίηση μεγάλης δύναμης. Η τέχνη αυτή επίσης διαθέτει μεγάλη ποικιλία λακτισμάτων τόσο στο πάνω μέρος του κορμού όσο και κάτω από την μέση καθώς και ευρύτατη γκάμα χτυπημάτων με τα χέρια.



Επιστροφή...
http://tnfilms.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: