Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΚΕΡ ΣΤΟ SKYPE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (SEA), «χάκαρε» το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Skype, αναρτώντας μηνύματα κατά της παρακολούθησης πολιτών, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνύματος με το οποίο καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να μην χρησιμοποιούν της υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, στην οποία ανήκει το Skype.

«Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Microsoft (hotmail, outlook). Παρακολουθούν τους λογαριασμούς σας και πωλούν τα δεδομένα στις κυβερνήσεις» ανέφερε ένα από τα μηνύματα, λίγες μόλις ημέρες μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα προγράμματα παρακολούθησης της αμερικανικής NSA. 


Τα μηνύματα «κατέβηκαν» σε λιγότερες από δύο ώρες. Το Skype, παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης ωστόσο όπως ανακοίνωσε, δεν παραβιάστηκαν δεδομένα χρηστών. Τεχνολογικά μπλογκς ανέφεραν ότι η ιστοσελίδα του Skype κάποια στιγμή έφερε την επικεφαλίδα: «Χακαρισμένο από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό. Σταματήστε τις παρακολουθήσεις!».

Επίθεση δέχθηκε και ο λογαριασμός του Skype στο Twitter, φέροντας το μήνυμα: «Σταματήστε να παρακολουθείτε τον κόσμο!». Ο SEA, που όπως λέει υποστηρίζει το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δημοσίευσε και τα στοιχεία επικοινωνίας του απερχόμενου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Στιβ Μπάλμερ, προτρέποντας τους χρήστες να επικοινωνήσουν μαζί του για να «ευχαριστήσουν τη Microsoft για την παρακολούθηση». 

Η οργάνωση στο παρελθόν έχει χακάρει το Twitter, την ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και άλλα μέσα ενημέρωσης.

το βημα

ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: