Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (VIDEO)

 
Προειδοποίηση προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να τερματίσουν την κατάληψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Κίεβο, απεύθυνε η υπουργός Ολένα Λουκάς, σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κηρύξει το υπουργείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα ζητήσει από την Εθνική Ασφάλεια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. 


Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το υπουργείο αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Παράλληλα, κατάληψη σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια έχουν γίνει σε τουλάχιστον 10 ουκρανικές πόλεις.

Tην ίδια ώρα, ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα επιστολή στρατιωτικού στην οποία καταγγέλλει ότι ένας 18χρονος κληρωτός ουκρανός στρατιώτης σταυρώθηκε από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων! Οι ισχυρισμοί δεν έχουν πάντως επιβεβαιωθεί. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι καταληψίες έριξαν νερό στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο πάγωσε εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μετατρέποντάς το σε παγοδρόμιο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraine, ο πρώην πυγμάχος και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πήγε τη νύκτα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κάλεσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.




skai


ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: