Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2014

ΟΤΕ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 13 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συγχωνεύσεις και περικοπές στον ΟΤΕ, με τους εργαζόμενους να ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας εργαζομένων: "Η ΟΜΕ-ΟΤΕ μαζί με τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, συνεχίζοντας την προσπάθεια για ανατροπή της απόφασης της Διοίκησης για «να βάλει λουκέτο» σε 22 εμπορικά καταστήματα του δικτύου ΟΤΕ, συναντήθηκε στις 4/2/2014 με την Διοίκηση, ξαναβάζοντας στο τραπέζι, την αντίθεσή της για την απόφαση αυτή.


Η Διοίκηση από την πλευρά της, μας ενημέρωσε ότι τροποποίησε την αρχική της απόφαση και θα κλείσει 16 καταστήματα. Προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και οριστικής απόφασης, απαιτήσαμε να θέσουμε το ζήτημα αυτό στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας.

Πράγματι το αίτημά μας έγινε αποδεκτό και πραγματοποιήθηκε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο,όπου του θέσαμε τεκμηριωμένα την επιχειρηματολογία μας για να μην κλείσει κανένα κατάστημα. Τελικά, μετά από εξαντλητικό διάλογο, η Διοίκηση περιορίστηκε στο κλείσιμο 13 καταστημάτων.

Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι πέραν του αριθμού των καταστημάτων μετά από πιέσεις μας η Διοίκηση αποδέχτηκε:

1.Να μην υπάρξουν απολύσεις συναδέλφων ΟΤΕ plus από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

2.Οι συνάδελφοι να μετακινηθούν σε ΤΕΚ πλησιέστερα της οικίας τους.

3. Να χορηγηθείe-pass της γέφυρας του Ρίο στους συναδέλφους του ΤΕΚ Ναυπάκτου που θα μετακινηθούν στην Πάτρα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν την τελική έκβαση του ζητήματος αυτού.

Εμείς πάντως, ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θα σταθούμε με «σταυρωμένα τα χέρια» το επόμενο διάστημα προκειμένου με δράσεις και αγωνιστικά να επιβάλλουμε τη θέση μας για το ιδιόκτητο δίκτυο λιανικής πώλησης ΟΤΕ.

Τέλος,θα ήταν παράλειψή μας να μην σας αναφέρουμε ότι θέσαμε το ζήτημα των σεισμόπληκτων συναδέλφων και κατοίκων της Κεφαλονιάς προκειμένου η Διοίκηση να τους σταθεί αρωγός με κάθε μέσο και τρόπο". enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: