Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2014

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ 18ΧΡΟΝΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σκηνές πανικού έζησαν οι συνάδελφοι φαντάροι το απόγευμα της Παρασκευής όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους ένας 18χρονος  στρατιώτης και λιπόθυμος καθώς ήταν δε μπορούσε να πάρει ανάσα. Επέστρεφε από μια ακόμη από τις ατελείωτες υπηρεσίες... Γρήγορα μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ όλοι μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι υπέφερε από υπερκόπωση.



Η ευθύνη για αυτά τα δραματικά γεγονότα βαρύνει αποκλειστικά τις πλάτες του διοικητή. Όπως μας καταγγέλουν φαντάροι η εξοντωτική υπηρεσία τους κρατά 13 μέρες και περισσότερο χωρίς έξοδο, ενώ τους παραχωρούνται μόνο υπηρεσιακά για ελάχιστες ώρες, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να παρακαλούν τους αξιωματικούς μήπως και τους γράψουν καμιά επιπλέον ώρα για να κάνουν ένα μπάνιο και να προλάβουν να αλλάξουν.
Το θέμα δεν είναι απλώς να μετατεθούν στη μονάδα περισσότεροι φαντάροι. Έχουν πάει ήδη 4-5 συνάδελφοι Κεφαλονίτες μετά την τελευταία διαταγή του ΓΕΣ εξαιτίας των μέτρων για τους σεισμόπληκτους.
Όσοι και να είναι οι φαντάροι, ο διοικητής θα αυξήσει τις υπηρεσίες-σκοπίες ώστε να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος και έξοδοι.
Για όλα αυτά όμως το ΓΕΣ είναι ενήμερο.
Της λιποθυμίας του 18χρονου φαντάρου έχει προηγηθεί δημοσιευμένη καταγγελία.
Το ΓΕΣ όμως και ο διοικητής του ΚΕΝ Μεσολλογίου Αδιαφόρησαν...
Τα αποτελέσματα της στάσης τους τα βλέπουμε στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην Αναφορά και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους. Οι γονείς πρέπει να παρέμβουν με κάθε τρόπο και να ζητήσουν εξηγήσεις και λύσεις.
Θυμίζουμε:

Γιατί το στρατόπεδο Μεσολογγίου είναι ακόμα ανοιχτό;‏


Όπως σε όλα τα στρατόπεδα που υπάρχουν προβλήματα έτσι και στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολλογίου, την ευθύνη, αν όχι εξ ολοκλήρου, σε μεγάλο βαθμό την έχει ο διοικητής του Συντάγματος Γ.Νικολόπουλος. Το εξαντλητικό πρόγραμμα που ακολουθείται στο στρατόπεδο υπό τις οδηγίες του διοικητή κοντεύει να οδηγήσει τη μόνιμη δύναμη σε επίπεδα υπερκόπωσης.

Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο λειτουργεί σαν κέντρο νεοσυλλέκτων και έχει και τη νεοτροπία του κέντρου ακόμα και όταν παραμένει η μόνιμη δύναμη. Οι νεοσύλλεκτοι σχηματίζουν μια εντελώς εσφαλμένη άποψη για τον ρόλο του στρατού εξ αιτίας των ποινών που είναι πολυάριθμες και χωρίς ουσιαστικούς λόγους αλλά και της αδιαφορίας-αυταρχικότητας των ανωτέρων.
Οσον αφορά τη μόνιμη δύναμη, οι υπηρεσίες είναι καθημερινές και πολλές φορές διπλές, με αποτέλεσμα τη διαρκή έλλειψη ύπνου και σχεδόν την κατάρρευση. Σ' όλα αυτά προστίθεται και η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων αφού η μόνιμη δύναμη επωμίζεται και τον ρόλο του εκπαιδευτή.
Στο 2/39 δεν αιτούσαι άδεια αφού δεν πρόκειται να σου δώσουν ποτέ, εκτός και αν οι ίδιοι κρίνουν ότι δεν σε χρειάζονται για κάποιες μέρες και σε διώχνουν με μέρες από τη δική σου άδεια. Στο 2/39 δε δικαιούσαι να παραπονεθείς για κάτι αφού δε πρόκειται να σ’ ακούσει κανείς γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς. Στο 2/39 υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά (είναι διαφορετικό να είσαι στρατιώτης στα ΤΕΝ και διαφορετικό στον λόχο διοικήσεως). Στο 2/39 ανοίγουν και κλείνουν σκοπιές ανάλογα με τον αριθμό της μόνιμης δύναμης γιατί η έξοδος είναι πολυτέλεια και δεν πρέπει να υπάρχει στους στρατιωτικούς νόμους.
Από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι ο διοικητής προφανώς απαιτεί να έχει στρατιώτες ρομπότ και να λειτουργούν μηχανικά, γιατί μόνο έτσι εξηγείται ο τρόπος που διοικεί το στρατόπεδο. Ρομπότ όμως που πλεον οι μπαταρίες τους είναι στα τελειώματα.
Την ίδια γραμμή ηθελημένα στην πλειοψηφία ακολουθούν και οι υπόλοιποι ανώτεροι με ελάχιστες εξαιρέσεις (κ.Σούμπαση και κ.Κορμπάκη).
Εχει παρατηρηθεί επίσης ότι νεοσύλλεκτοι λείπουν με άδειες αν και αόρκιστοι γιατί υψηλόβαθμα στελέχη εστερνίζονται την άποψη του δούνε και λαβείν.
Όλα αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στο 2/39.  Όμως τις 13/2, μέρα της Ορκομωσίας, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για το στρατόπεδο, τον διοικητή μας και τους υπόλοιπους ανωτέρους μας. γιατί μαζί με την επίσημη παραλλαγή μας θα πρέπει να φορέσουμε και τη μάσκα μας, μιας και θα έρθουν ανώτερα κλιμάκια.
Η κατάσταση εδώ είναι απελπιστική και πραγματικά γεννάται το ερώτημα που ειναι το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος; Γιατί δεν έρχεται κλιμάκιο για ουσιαστικό έλεγχο; Γιατί δεν υπάρχουν δικαιώματα παρά μόνο υποχρεώσεις για τους στρατιώτες;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com 


ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: