Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

ΚΡΗΤΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 - ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 14%!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους της εταιρείας στα Χανιά, τις πρώτες μέρες του 2014...

Μείωση μισθού κατά 14,36% σε 14 εργαζόμενους έφερε επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφτηκε με την έναρξη του έτους στη Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία των συμβάσεων που κατατέθηκαν ανά περιφέρεια, κατά το μήνα Ιανουαρίo του 2014.


Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφεται στο νησί για το 2014 και από τις ελάχιστες που έχουν υπογραφεί στη Κρήτη ενώ όπως ήταν αναμενόμενο επέφερε μείωση στις μισθολογικές αποδοχές των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Δημήτρης Κορναράκης , τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει, προτού προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση που θίγει τα συμφέροντά τους να φροντίζουν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και " σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογράφουν συμβάσεις με μείωση μισθών, ατομικές συμβάσεις, είτε εκβιάζονται είτε όχι, υπάρχουν τα σωματεία που τους εκπροσωπούν...

Αν το σωματείο έχει πρόβλημα γιατί η επιχείρηση έχει λίγα άτομα, και τα σωματεία εκβιάζονται, υπάρχουν και τα δευτεροβάθμια όργανα όπως είναι το εργατικό κέντρο και η ομοσπονδία".



.newsit.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: