Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

ΡΟΔΟΣ: 61 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ

Εκρηκτική κατάσταση, με επεισόδια και συμπλοκές, επικράτησε τα μεσάνυχτα μέσα και έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ στο Ροδίνι της Ρόδου, ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής Επιχείρησης να απολυθούν οι 57 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 5 – 3. Τα μέλη του ΔΣ γλίτωσαν από λιντσάρισμα και φυγαδεύτηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας



Η ΕΡΑ Ρόδου συνεχίζει να εκπέμπει!

Η απόφαση για την απόλυση πυροδότησε την οργή ων εργαζομένων που περίμεναν έξω από το κτίριο οι οποίοι εισέβαλαν στα γραφεία όπου διαδραματίστηκαν άγριες σκηνές, χωρίς να λείψει ακόμα και το ξύλο.

Ο πρώην δήμαρχος, Ιαλυσού δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χατζημάρκου Σάκης Στάγκας, περιέλουσε τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Στάθη Κουσουρνά με νερό.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία είχε λάβει από νωρίς προληπτικά μέτρα. Τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, τελικά, τις πρωινές ώρες, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν και απέφυγαν το λιντσάρισμα, χάρις στην επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Την άποψη ότι μετά την έκθεση –καταπέλτη του ΑΣΕΠ δεν υπήρχε περιθώριο να συνεχίσουν να εργάζονται στη ΔΕΥΑΡ οι προερχόμενοι από τη ΔΕΥΑ Ιαλυσού υπάλληλοι, εξέφρασε σήμερα στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ, ο Δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της επιχείρησης Στ. Κουσουρνάς, μετά την χθεσινή συνεδρίαση στην οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση τους.

«Κανείς δεν θέλει να απολύει εργαζόμενους, όμως δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να απασχολούνται, αυτό προέκυπτε και από γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων» είπε ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος κατονόμασε ως αυτουργό της περιπέτειας των 61 εργαζομένων, τον πρώην δήμαρχο Ιαλυσού Στ. Στάγκα για τις διαδικασίες που ακολούθησε για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στ. Κουσουρνά, δεν υπήρχε άλλο περιθώριο υλοποίησης της έκθεσης του ΑΣΕΠ, μετά την οποία κινήθηκαν διαδικασίες διερεύνησης ποινικών ευθυνών και καταλογισμών, που μπορούν να φθάσουν μέχρι και στην έκπτωση του από το δημαρχιακό αξίωμα. Από κει και πέρα πάντως είπε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες  για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: ΕΡΑ Ρόδου μέσω ERTOpen




ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: