Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS CYPRIA ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!

Την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής ζητά η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Athens Cypria». Συγκεκριμένα, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαιτεί την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου και την επιβολή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ για κάθε φορά που εκπρόσωποι του Συνδικάτου θα πλησιάζουν το ξενοδοχείο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.



Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 11 π.μ., στα δικαστήρια στην Ευελπίδων (κτίριο 5), όπου εκδικάζεται η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εργοδοσία του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος, απέλυσε το Νοέμβρη μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και δυο μήνες αργότερα εργαζόμενη που είχε συνδικαλιστική δράση. Τη συγκεκριμένη μάλιστα απόλυση την πραγματοποίησε μόλις έληξε το μειωμένο ωράριο μητρότητας που είχε η εργαζόμενη, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής επισημαίνει:

«Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει κανένα ταξικό σωματείο, κανέναν εργαζόμενο του κλάδου που βιώνει τα τελευταία χρόνια το ξεδίπλωμα της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση κι εργοδοσία. Δεν μας εκπλήσσει ούτε ο τρόπος που επιλέγουν να επιβάλουν τη σιωπή που θέλει να φέρει μαζί της η συμφωνία ξενοδόχων και Ομοσπονδίας για μισθούς πείνας, για 10ωρη απλήρωτη δουλειά. Δεν εκπλήσσει ούτε η προσπάθεια να συκοφαντήσουν και τελικά να καταργήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουμε με αίμα κατακτήσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό που θα εκπλήξει τον ταξικό μας αντίπαλο είναι πως ό,τι ψευδές και συκοφαντικό και να σκαρφιστούν, όσους αστικούς νόμους κι αν επικαλεστούν, όσα μέτρα κι αν πάρουν, δεν έχουν ούτε το ανάστημα, ούτε τον τρόπο να εμποδίσουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Συνδικάτο θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα στους εργασιακούς χώρους, να έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους του κλάδου, να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής και της δράσης του, να αντιπαλεύει κάθε τρομοκρατική, παράνομη απόλυση.

Αυτό που χρειάζεται να μείνει κι από αυτό το γεγονός είναι πως επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη με όχημα τον τουρισμό που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, τα κέρδη των ξενοδόχων που πληρώνουμε όπως πληρώσαμε και την κρίση τους, η διαιώνιση τελικά αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας συμφερόντων και βλάπτουν σοβαρά τις ζωές των οικογενειών μας.

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου θα δώσουμε ισχυρή και αποφασιστική απάντηση τόσο με τη μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 26 Φλεβάρη, όσο και με την παρουσία μας την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 5, όπου δικάζεται η προσωρινή διαταγή που ζητά η εργοδοσία, προκειμένου να πετάξουν το Συνδικάτο έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Να ανακληθούν τώρα οι παράνομες τρομοκρατικές απολύσεις».

http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: