Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

“Η Τρόικα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, τον μόνο στόχο που είχαν δεν ήταν να λύσουν προβλήματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, αλλά πώς θα κάνουν πιο κερδοφόρα τα μονοπώλια, τους μονοπωλιακούς ομίλους τους, τις τράπεζές τους και τα δικά τους συμφέροντα και, οπωσδήποτε, τα συμφέροντα τμήματος της ελληνικής πλουτοκρατίας” είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: “Άρα, ας αφήσουν, και η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση, και άλλες πολιτικές δυνάμεις από την αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση, τα μεγάλα λόγια και ας δουν το πραγματικό πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια, με ευθύνη των κυβερνώντων και όσων στήριζαν τον ευρωμονόδρομο και φτάσαμε σε αυτό το χάλι”.


Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του σωματείου και εργαζόμενους εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες τους για να μην προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης και να μην κλείσει η ΕΛΒΟ.

“Πρόκειται για μια τεράστια βιομηχανία, με έμπειρο εργατικό δυναμικό, με μεγάλες και χρήσιμες υποδομές για να στηρίξει την άμυνα της χώρας με την παραγωγή οχημάτων για στρατιωτικούς σκοπούς και για άλλες χρήσεις. Όχι μόνο δεν έπρεπε να συρρικνωθεί αυτά τα χρόνια, αλλά έπρεπε να αναπτυχθεί” επεσήμανε. Η λογική των ιδιωτών που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και η πολιτική της ΕΕ, με την "ενιαία υποτίθεται" αμυντική πολιτική και αμυντική βιομηχανία, ευθύνονται που έφτασαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΛΒΟ στη σημερινή κατάσταση, τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ. Κι αυτό, όπως σημείωσε, για να στηριχθούν η γερμανική, η ολλανδική και η γαλλική βιομηχανία όπλων και να έρχεται μετά η Ελλάδα να κάνει εισαγωγές για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη άμυνα της χώρας.

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά υπουργοί δεν πήγαν στη Βουλή προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θεοδόση Κωνσταντινίδη, για την ΕΛΒΟ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο γγ του ΚΚΕ πρόκειται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Coca Cola για να συναντηθεί με τους απεργούς ενώ νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Δήμο Αμφίπολης και στις 7μ.μ., το Εργατικό Κέντρο όπου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στις Σέρρες.


http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: