Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

«Άκυρες οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την «αποκρατικοποίηση» 28 ακινήτων του Δημοσίου. Το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ανέλαβε να ελέγξει τον σχετικό διαγωνισμό, διαπίστωσε σοβαρές παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Για παράδειγμα, ότι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ NBG Securities SA και Eurobank Equities Investment Firm A.E., που κατακύρωσαν την πώληση των 28 ακινήτων, είναι θυγατρικές εταιρείες της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank  αντίστοιχα, στους ομίλους των οποίων ανήκουν επίσης οι εταιρείες Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties, που πλειοδότησαν στον ίδιο διαγωνισμό. Με απλά λόγια: Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!


Επίσης, το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναρωτιέται αν πράγματι η επίμαχη συναλλαγή «είναι επωφελής και συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο». Πώς θα μπορούσε όμως να είναι, όταν η τιμή πώλησης των 28 ακινήτων καθορίστηκε στα 261,31 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο δεσμεύτηκε να τα νοικιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια έναντι του ποσού των 511 εκατ. ευρώ;»

Διαβάστε στο UNFOLLOW 26 άλλη μια ιστορία «επιτυχημένης» αποκρατικοποίησης, με εξασφαλισμένα κέρδη για τους αγοραστές και σίγουρη απώλεια για το δημόσιο: «Η Εθνική και η Eurobank, λοιπόν, αφού συμβούλευσαν (μέσω των θυγατρικών τους) για το ποια είναι η συμφέρουσα τιμή πώλησης των ακινήτων του δημοσίου, κατόπιν τα αγόρασαν μέσω άλλων θυγατρικών τους. Τα χρήματα με τα οποία τα αγόρασαν την περιουσία του δημοσίου προέρχονται από την ανακεφαλαιοποίηση -τα έχουν δώσει δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες. Το Δημόσιο για τα επόμενα 20 χρόνια δεσμεύεται να πληρώνει ενοίκιο, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, για κτίρια τα οποία κανονικά του ανήκουν, ενώ τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την πώληση πηγαίνουν (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) κατευθείαν στους δανειστές της χώρας.»

Στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος αποκαλύπτει:

Τι καταλογίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο ως «ουσιαστικές πλημμέλειες» στο διαγωνισμό πώλησης 28 ακινήτων του δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ;

Πώς προσπαθεί η κυβέρνηση να εκβιάσει, προκειμένου να θεωρηθεί σύννομος ο διαγωνισμός;

Πόσο ζημιωμένο θα βγει το ελληνικό δημόσιο από την πώληση;

Πώς η Εθνική Τράπεζα δανειοδότησε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, ο ιδιοκτήτης της οποίας καταζητείται από το FBI, προκειμένου να αγοράσει τη θυγατρική της;

Με ποια ξένη εταιρεία διαπραγματεύεται η Eurobank την πώληση της Eurobank Properties;

Τι σχέση έχουν αυτά τα επιχειρηματικά ντηλ με την πώληση των 28 ακινήτων του δημοσίου;

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να μην «σκοντάφτουν» στην ελληνική νομοθεσία οι σκανδαλώδεις αποκρατικοποιήσεις που πραγματοποιεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;

Στο UNFOLLOW 26 αποκαλύπτουμε το εξοργιστικό αλισβερίσι που στήνεται στις πλάτες του ελληνικού λαού, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, τις συστημικές τράπεζες και τους γύπες των αγορών.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 26 που κυκλοφορεί «Δημόσια ακίνητα και ΤΑΙΠΕΔ: Μια ιστορία διαπλοκής», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. 

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: