Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2014

ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΙΛΑ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ- ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!!!

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, λέγοντας ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί. 
«Τα γεγονότα που παρακολουθούμε να συμβαίνουν στη χώρα αποτελούν παράδειγμα ενός πραξικοπήματος» δήλωσε ο ίδιος.
«Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ. Εκλέχθηκα νόμιμα και δεν έχω στόχο να εγκαταλείψω τη χώρα» συνέχισε.
Παράλληλα, αμφισβήτησε τη νομιμότητα των αποφάσεων της Βουλής, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία με τους μαφιόζους που «τρομοκρατούν» την χώρα.


Κατήγγειλε επίσης ότι το αυτοκίνητό του δέχθηκε πυροβολισμούς στο Κίεβο. «Όμως εγώ δεν φοβάμαι» προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Χάρκοβο. 
Με ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση εγγυάται την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στη νέα διοίκηση της χώρας, τονίζοντας ότι όλα τα υπουργεία εργάζονται κανονικά. «Η παρούσα κυβέρνηση θα μεταβιβάσει με πλήρη ευθύνη την εξουσία στο πλαίσιο του συντάγματος και της νομοθεσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δυνάμεις ασφαλείας εξω από κοινοβούλιο

Οι επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και της διαβόητης μονάδας καταστολής Μπερκούτ εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο.

Διαβεβαίωσαν, ωστόσο, ότι δεν θα πάρουν μέρος σε συμπλοκές με τους πολίτες, τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό τους.

Ραγδαίες εξελίξεις στο κοινοβούλιο

Εκτάκτως συνεδριάζει το κοινοβούλιο για να συζητήσει την πρόταση της αντιπολίτευσης που καλεί τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί.

Νωρίτερα υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης του Γιανουκόβιτς, Βολίντιμιρ Ρίμπακ, επικαλούμενος λόγους υγείας. Τη θέση του πήρε ο Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ, που είναι το «δεξί χέρι» της Γιούλια Τιμοσένκο.

Ο Τουρτσίνοφ εξελέγη με 288 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 450 ψήφων. «Η εξουσία στην Ουκρανία ξεκινά και πάλι το έργο της σταθεροποίησης της κατάστασης» δήλωσε ο ίδιος μετά την εκλογή του. Μάλιστα του ανατέθηκε να συντονίσει το κυβερνητικό έργο μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.Την ίδια ώρα εγκατέλειψαν το κόμμα του Γιανουκόβιτς περίπου 40 βουλευτές.

Το κοινοβούλιο διόρισε νέο υπουργό Εσωτερικών τον Αρσέν Αβάκοφ, βουλευτή της αντιπολίτευσης, μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Αβάκοφ είναι κι αυτός στενός συνεργάτης της Τιμοσένκο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τάσσεται υπέρ της «γρήγορης αλλαγής» και καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με την αστυνομία για να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια στη χώρα και για τη δημιουργία μιας «ανεξάρτητης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας». Τονίζει ότι υπηρετεί «αποκλειστικά τον ουκρανικό λαό και συμμερίζεται πλήρως την ισχυρή του επιθυμία για ταχεία αλλαγή».

Το κοινοβούλιο, επίσης, αποφάσισε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του προέδρου της χώρας. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: