Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2014

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΤΡΙΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ;

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα βρεθεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ για να συμμετάσχει σε μία συζήτηση γύρω από τα επείγοντα και καθοριστικά θέματα της εποχής μαζί με τον γάλλο δημοσιογράφο Ζαν-Μαρί Κολομπανί.

Θέμα της συζήτησης είναι «Μαθήματα από την Κρίση: Βελτιώνοντας την Οικονομική και Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της Ζώνης του Ευρώ» και θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα.


Εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων Megaron Plus στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ υπήρξε το πρόσωπο που επί οκτώ χρόνια ταυτίστηκε με το ευρώ και ο ρόλος του ήταν ο πιο απαιτητικός στην οικονομική σκηνή: να κρατήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα στη ζωή σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, αυξημένου δανεισμού και τεράστιων ελλειμμάτων.

Έγινε στόχος των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τις επιλογές της οικονομικής του στρατηγικής, αλλά και αποδέκτης διακρίσεων, ενώ η πολιτική και οι απόψεις του τροφοδότησαν και τροφοδοτούν έναν έντονο, παγκόσμιο, διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, του ευρώ και της ευρωπαϊκής αγοράς. 

Η διάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (https://webcast.grnet.gr/).

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30.   

in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: