Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2014

ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ 235.000

Το υπουργείο Υγείας ξανανοίγει το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης, αλλά καταβάλλοντας ενοίκιο στην Euromedica. Την καταγγελία κάνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που κάνει λόγο για παράταση ιδιότυπης σύμβασης. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητήθηκε η ψήφιση της παράτασης της ισχύουσας σύμβασης του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος- Παράρτημα Παναγία» μέχρι την 31η.12.2014 και με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης μετά τη λήξη της.
Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο θα δώσει στην εταιρεία Euromedica το ποσόν των 235.000 ευρώ/μήνα για τη στέγαση του Νοσοκομείου και για τις συμφωνημένες παροχές της εταιρείας προς το υπουργείο.


Πρόκειται για μία εξέλιξη που δείχνει ότι το υπουργείο Υγείας έχει ως σχέδιο και στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών του χώρου της Υγείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση και γίνεται λόγος για «ένα μεγάλο σκάνδαλο», καθώς το υπουργείο Υγείας έκλεισε το συγκεκριμένο νοσοκομείο από τον Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού τέθηκε σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκε σε άλλα νοσοκομεία του νομού και της χώρας, ο εξοπλισμός του νοσοκομείου μοιράστηκε σε διάφορα νοσοκομεία της Περιφέρειας, αλλά τώρα έρχεται το ίδιο το υπουργείο να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο «Παναγία» «δίνοντας ζεστό χρήμα στην εταιρεία Euromedica».

Στην ανακοίνωση, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, «αφού με τη θέση που πήραν οι βουλευτές του στην αρμόδια επιτροπή υποστήριξαν την παράταση της σύμβασης και το να δοθεί το τεράστιο ποσό στη Euromedica». Και τον κατηγορεί ότι «παρά τα μεγάλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της».

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ζητά να λειτουργήσει το «Παναγία» ως δημόσιο νοσοκομείο, «μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης».  http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: