Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

ΓΟΥΙΝΕΑ: 66 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΈΜΠΟΛΑ

Κρούσματα αιμορραγικού πυρετού Έμπολα καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Γουινέας Κονακρί, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνηση της δυτικοαφρικανικής χώρας.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 66 θάνατοι στις απομακρυσμένες περιοχές της νοτιοανατολικής Γουινέας.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας, εκτιμώντας πως βασικός φορέας του ιού είναι οι νυχτερίδες - εκλεκτό έδεσμα στη Γουινέα - απαγόρευσε την κατανάλωσή τους.


Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France Internationale, το υπουργείο Υγείας της Γουινέας έχει καταγράψει σχεδόν 100 κρούσματα αφότου αναφέρθηκε το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού την 9η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον δρ. Σακομπά Κεϊτά, επικεφαλής της μονάδας πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, στα τρία από τα 12 δείγματα που εστάλησαν σε ένα εργαστήριο της Γαλλίας επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού Έμπολα.
Σύμφωνα με την UNICEF, τουλάχιστον τρία από τα θύματα της επιδημίας ήταν παιδιά.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί καμία θεραπεία, ούτε εμβόλιο για τον ιό Έμπολα, που μεταδίδεται από την άμεση επαφή με το αίμα ή τις σωματικές εκκρίσεις του πάσχοντα.

Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τη σεξουαλική επαφή αλλά και από την επαφή με τα πτώματα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το τελετουργικό των κηδειών, στη διάρκεια των οποίων οι συγγενείς και οι φίλοι των θανόντων έρχονται σε άμεση επαφή με τη σορό, παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του Έμπολα.

Ο ιός, που είναι θανατηφόρος στο 90% των περιπτώσεων, είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το 1976 στην ΛΔ Κονγκό, κοντά στον Ποταμό Έμπολα.

http://www.thepressproject.gr/article/59084/Gouinea-66-nekroi-apo-ton-io-Empola


ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: