Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

ΒΟΥΛΗ: ΘΕΣΠΙΣΘΗΚΕ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Συνεστήθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη η Επιτροπή θα έχει 19 μέλη.
Από την Ν.Δ συμμετέχουν οι βουλευτές: Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Θανάσης Νταβλούρος, Γιώργος Ορφανός, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Στύλιος και Κώστας Τζαβάρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Μανώλης Γλέζος, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Σταθάς. Από το ΠΑΣΟΚ οι Δημήτρης Σαλτούρος και Κώστας Τριαντάφυλλος, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Παναγιώταρος, από την ΔΗΜΑΡ ο Γρηγόρης Ψαριανός, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής και από την ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών ο Νίκος Σταυρογιάννης.
Η Επιτροπή θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα άρθρα 44 και 45 του Κανονισμού της Βουλής και θα υποβάλει σχετική έκθεση των εργασιών της στο τέλος του 2014.
Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε την απόφασή του έχοντας υπόψη:
α) την πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα 
β) της επιστολή του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου 
γ) την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής περί συστάσεως Διακομματικής Επιτροπής 
δ) τα άρθρα 44 και 45 σε συνδυασμό με τα άρθρα 29 παρ.5 και 31 παρ.3 του κανονισμού της Βουλής 
ε) τις επιστολές του Προέδρου της Βουλής προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και
στ) τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, αποφάσισε τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: