Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΕ Η ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

Οργισμένη εμφανίζεται η Μόσχα μπροστά στις πρώτες κυρώσεις της ΕΕ με φόντο τις εξελίξεις στην Κριμαία και απειλεί με αντίποινα.

Σε δηλώσεις του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την ΕΕ για «μη εποικοδομητικές θέσεις» και τόνισε ότι «η Ρωσία δεν θα δεχτεί τη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών».


Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters, προειδοποιεί, μάλιστα, ότι η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση επιβολής των κυρώσεων που αποφάσισε η ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής που έγινε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.   
Η ΕΕ αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις επί δύο συμφωνιών με τη Ρωσία και προειδοποιεί με πρόσθετες κλιμακωτές κυρώσεις -πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, και σε επόμενη φάση οικονομικές κυρώσεις- εάν η κατάσταση δεν οδηγηθεί άμεσα σε αποκλιμάκωση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατηγορούν τη Μόσχα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην Κριμαία και χαρακτηρίζουν παράνομο το δημοψήφισμα προσάρτησης, έπειτα από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που περιγράφηκε ως «θυελλώδης» από τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη της συνόδου, οι «28» κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της στις βάσεις τους στην Κριμαία και να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών παρατηρητών.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: