Σάββατο, Μαρτίου 08, 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η συνέντευξη Κουφοντίνα που «κόπηκε» από ΤΟ ΒΗΜΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ‏ 
Διαβάστε δύο αποσπάσματα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπως τα δημοσιεύει το ΧΩΝΙ, μια συνέντευξη που -χάρη και στο παρασκήνιο της λογοκρισίας της από το ΒΗΜΑ- θα συζητιέται για πολύ καιρό:

Κυκλοφόρησε το βιβλίο σας και από την πρώτη ματιά, από το εξώφυλλο ήδη, ξεκίνησε ο προβληματισμός και δέχεστε σφοδρές επικρίσεις. Σας κατηγορούν ότι ήδη από το εξώφυλλο επιχειρείτε «καπηλεία» ιστορικών γεγονότων με μεγάλη σημασία. Τι έχετε να πείτε;


(…) Για μένα το εξώφυλλο του βιβλίου συμβολίζει τη συνέχεια του αγώνα, νιώθω παιδί αυτών των αγώνων. Οι επικριτές μας ας μείνουν αυτό που είναι, παιδιά των ταγματασφαλιτών, των εκοφιτών, αυτών που στήριξαν με άμεσο και έμμεσο τρόπο τα αυταρχικά καθεστώτα της πρόσφατης ιστορίας και απολαμβάνουν διαχρονικά τους καρπούς των κόπων τους. (…)

Μίλησαν πολλοί για επιδίωξη προσωπικού κέρδους από το βιβλίο και κάποιοι μίλησαν για «ματωμένα χρήματα».

(…) Απέναντί μας υπάρχουν τα πραγματικά αιματοβαμμένα χρήματα: των πάμπλουτων -μέσα στην κρίση- ανεπάγγελτων, μεγάλων πολιτικών οικογενειών. Της ΛΜΑΤ, που θησαυρίζει και τώρα ακόμη, απομυζώντας και την τελευταία σταγόνα αίματος της κοινωνίας, και που μπορεί, σε καιρό κρίσης, να διαθέτει τα κλεμμένα για να απεργάζεται τα επόμενα σχέδια κατά του λαού και να αμείβει μέσα στα άλλα πλουσιοπάροχα τους τηλεαστέρες επικριτές μας που την υπηρετούν. (…)

Βγάζουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή για να περάσουν τα μέτρα με 142 βουλευτές!

Αντί να κάνουν διαπραγµάτευση µε την τρόικα, όπως λένε, αυτοί διαπραγµατεύονται την ήττα τους. Αυτήν την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει τα Τα 5+1 εκλογικά πραξικοπήµατα της συγκυβέρνησης! 

Θα ψηφίζουν κρίσιμα νομοσχέδια με πολύ λιγότερους από 150

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ το σχέδιο πως οι κυβερνητικοί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή για να εκτελέσουν τα σχέδια των δανειστών.

Ακραίος τυχοδιωκτισμός που υπονομεύει την Δημοκρατία, στο όνομα της αντιμετώπισης των εχθρών της.

Δείτε Στο ΧΩΝΙ τα 5+1 εκλογικά πραξικοπήματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου



Οι πολυεθνικές στραγγαλίζουν τους καπνοπώλες

Για αφανισµό του κλάδου τους κάνουν λόγο µέλη του Συνδέσµου πρατηριούχων τσιγάρων Αθηνών, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αγωνιστούν για το δίκιο τους

Την αγανάκτησή του για τον οικονοµικό στραγγαλισµό στον οποίο έχουν οδηγήσει τους πρατηριούχους καπνοπώλες τα αποκλειστικά δίκτυα διανοµής των µεγάλων καπνοβιοµηχανιών, εκφράζει µε επιστολή του µέσα από Το ΧΩΝΙ ο Σύνδεσµος Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και Προαστίων.

Μέλη του Συνδέσµου παίρνουν βήµα από Το ΧΩΝΙ και τα λένε έξω από τα δόντια στις καπνοβιοµηχανίες και την κυβέρνηση

Αποφασισµένοι να φτάσουν στα άκρα    οι περιπτερούχοι

Εξώδικο στις 6 καπνοβιοµηχανίες και τα 15 πρατήρια που αποτελούν το αποκλειστικό δίκτυο διανοµής τους απέστειλε την εβδοµάδα που µας πέρασε το Συνδικάτο Επαγγελµατιών περιπτερούχων καπνοπωλών και λιανεµπόρων ψιλικών ειδών νοµού Αττικής.



Με 1,1% θα φορολογείται ο εφοπλιστής, µε 26% ο επαγγελµατίας!

Σύµφωνο «οικειοθελούς φορολόγησης» υπέγραψαν οι εφοπλιστές µε την κυβέρνηση. Το αστείο είναι ότι φωνάζουν κιόλας γιατί ο Γ. Στουρνάρας υποχρεώνει και όσους δεν υπέγραψαν το «συνυποσχετικό» να καταβάλλουν τους ίδιους φόρους.

Στην Ελλάδα έχουν επικρατήσει τρία είδη φορολογουµένων... 

Στην πρώτη και µεγαλύτερη κατηγορία συναντούµε τους φορο-διωκόµενους Ελληνες, οι οποίοι πληρώνουν βαρύτατα το τίµηµα των µνηµονιακών επιλογών, προσπαθώντας να ζήσουν τις οικογένειές τους µε τα ψίχουλα που τους αφήνει ο εκάστοτε Στουρνάρας. 

Στη δεύτερη κατηγορία, βρίσκουµε τους κάθε είδους ευνοηµένους, που -είτε επηρεάζοντας την κυβέρνηση είτε δεχόµενοι τη «µεγαλοψυχία» των υπουργών- απολαµβάνουν σειράς φοροαπαλλαγών και µειώσεων, προτιµώντας να... ποιούν τη νήσσαν. 

Στην τρίτη κατηγορία, εντάσσονται οι εφοπλιστές, οι οποίοι όχι µόνο έχουν επιβάλει τη διατήρηση νόµου του 1975 (!) µε 60 περίπου φοροαπαλλαγές για τους ίδιους, όχι µόνο δέχονται ευχαριστίες και βαθιές υποκλίσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας, όταν συµφωνούν σε εθελοντική (!) φορολόγηση, αλλά φωνάζουν κιόλας σε περίπτωση που κληθούν να πληρώσουν για κάθε χρυσοφόρο πλοίο τους (για τα τρία επόµενα χρόνια) όσα πληρώνει ένας µεσαίος επαγγελµατίας µε 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ εισόδηµα!



Μεγαλύτερη ποινή για την κυρία υφυπουργού

Η αντεισαγγελέας Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση της πολιτικής αγωγής και ζητά περισσότερα χρόνια κάθειρξης για τη σύζυγο του υφυπουργού Οικονοµικών Γ. Μαυραγάνη.

Μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης ζητά η Αντεισαγγελέας Εφετών Βασιλική Αργύρη για την «κυρία µε το τζιπ» Κατερίνα Αρβανίτη (σύζυγο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη), η οποία το Μάϊο του 2012 τραυµάτισε θανάσιµα µε το τζιπ της τον 14χρονο Πάνο Τζαβάρα, εγγονό του γνωστού βιοµήχανου ρούχων Dur, Ανδρέα ∆ούρου. 

Το Πληµµελειοδικείο Πατρών είχε καταδικάσει τη σύζυγο του υφυπουργού Οικονοµικών κ. Αρβανίτη για ανθρωποκτονία από αµέλεια και της είχε επιβάλει 2,5 χρόνια φυλάκιση µε αναστολή.   


Πράσινο φως (και επίσηµα) για οµαδικές απολύσεις!

Το Ανώτατο Συµβούλιο Εργασίας (Α.Σ.Ε.) προχώρησε στην κατάρτιση συγκεκριµένων κριτηρίων,  βάσει των οποίων θα γίνεται η εισήγηση για την έγκριση απολύσεων πέραν του επιτρεπόµενου ορίου.

Ο όρος «οµαδικές απολύσεις» είναι πλέον στο λεξιλόγιο της µνηµονιακής καθηµερινότητας και καλά θα κάνουµε να µάθουµε να τον προφέρουµε σωστά (όσο συνεχίζουµε να ψηφίζουµε ως λαός κατ’ αυτό τον τρόπο).

Η τρόικα επιµένει και η κυβέρνηση φυσικά υποκύπτει και πάλι στις πιέσεις των δανειστών. Στο ελληνικό δίκαιο οι «οµαδικές απολύσεις» µπαίνουν σε κάποιο περιορισµό. Στη ζουγκλώδη λογική των τροϊκανών, όµως, δεν υπάρχει κανένας περιορισµός. Γιατί, όταν οι τροϊκανοί λένε «οµαδικές», εννοούν «οµαδικές».



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. Παπαδημούλης: «Στην κατοχή, αν πηγαίναμε με τη λογική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακόμη θα είχαμε τους ναζί»

«Πρέπει να φύγουµε από τη λογική του καρπαζοεισπράκτορα, του ''δεν ζητώ καν τίποτα, γιατί οι άλλοι είναι πιο δυνατοί''. Αν η ηττηµένη Γερµανία πήγαινε έτσι στη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953, δε θα πετύχαινε ποτέ τη διαγραφή του 63% του χρέους της», τόνισε Στο ΧΩΝΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από όλα, η Ελλάδα χρειάζεται µια κυβέρνηση που δεν θα σκύβει το κεφάλι µε το σκεπτικό «είναι πιο δυνατοί, άρα δεν µπαίνω καν στη διαδικασία να ζητήσω τίποτα». «Αν πηγαίναµε έτσι στην κατοχή, ακόµη θα είχαµε τους Γερµανούς ναζί στην πλάτη µας», εξηγεί Στο ΧΩΝΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης. 

Ο ίδιος τονίζει ότι µια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει το µνηµόνιο και θα επαναδιαπραγµατευτεί τη δανειακή σύµβαση µε στόχο τη διαγραφή του µεγαλύτερου µέρους του χρέους και την αποπληρωµή του υπολοίπου µε ρήτρα ανάπτυξης, ποντάροντας στο γεγονός ότι και οι εταίροι µας έχουν να χάσουν από µια ρήξη. 



Είσαι άστεγος; Φέτος πληρώνεις εφορία!

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και βγάζεις 416 ευρώ το μήνα;
Φέτος πληρώνεις φόρο ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3 μηνιάτικα.

Και φυσικά θα σου παίρνουν τα λεφτά από το λογαριασμό χωρίς καν να σ' ενημερώσουν.


ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: