Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων θα εκτιμηθεί πόσα χρήματα απαιτούνται για την επερχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με όσα είπε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Παπαδάκης, κατά την συνεδρίαση της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τα διαρθρωτικά μέτρα για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων της Ε.Ε.. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ως τώρα τα ποσά ανακοινώνονται από τις τράπεζες και «μετά τις γενικές συνελεύσεις τους θα δούμε», ενώ «πέταξε το μπαλάκι» στους βουλευτές για το αν θα δοθούν και άλλα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση, λέγοντας ότι αυτό είναι δική τους πρωτοβουλία, καθώς θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος από τη Βουλή.

Επισημαίνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο που οργανώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ώρα που το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί το προσεχές δεκαήμερο.
Από την πλευρά ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος εκτίμησε ότι «εμφαίνεται» η εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές τράπεζες λόγω των warrants (σ.σ. είναι τίτλοι που δίνουν στον κάτοχό τους το δικαίωμα να πληρώσει την τιμή εξάσκησης για να αποκτήσει μετοχές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στο μέλλον).
«Εμφαίνεται η εμπιστοσύνη από το ότι η έκταση των warrants ήταν σε μικρή έκταση», εκτίμησε ο Χρ. Γκόρτσος, επισημαίνοντας ότι «ο ορθολογικός επενδυτής αυτό κάνει: θέλει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Αυτοί που τα είχαν έχουν βάθος τριετίας να τα αξιοποιήσουν».   http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: